ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 - ΚΙ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΜΑΣ

2022-12-26 11:16

"Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία"

Στράβων ο Αμασεύς (Έλλην γεωγράφος, φιλόσοφος, ιστορικός, 64 π.Χ. - 24 μ.Χ.).

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 

 

ΚΙ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΜΑΣ

 

            Ακόμα μια σημαντική επιτυχία για τους μικρούς σκακιστές μας.

 

            Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής κάτω των δώδεκα ετών, η ομάδα του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, σε ισοβαθμία με τη δεύτερη θέση της κατάταξης, μόλις ένα βαθμό κάτω από την πρώτη ομάδα.

 

            Η επιτυχία αυτή των λιλιπούτειων σκακιστών μας παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία, από το γεγονός ότι, όλα τα παιδιά που εναλλάσσονταν στη σύνθεση της Ομάδας ήταν από οκτώ έως δέκα ετών, πλην ενός που ήταν έντεκα.

 

            Τα παιδιά αυτά ήταν τα παρακάτω κατά τη σειρά που είχαν στη σύνθεση της ομάδας:

 

ΧΟΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΓΚΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΖΑΡΑΚΟΤΑΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ-ΡΑΦΑΗΛ

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΕΧΛΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

 

            Έτσι, κατ’ αυτόν τον ωραίο τρόπο, κλείνει τον κύκλο και το 2022 κατά το οποίο οι μικροί μας Γίγαντες πέτυχαν πολλές σημαντικές διακρίσεις και μία από τις μεγαλύτερες για το ελληνικό σκάκι.

 

Σημείωση: Απομένουν ακόμα δύο Γύροι στο Κύπελλο ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΡΕΠΑΝΙΩΤΗΣ που συμμετέχει ο Όμιλός μας, όπου δεν διεκδικούμε τίποτα, αφού οι δυο ομάδες μας που κατεβάσαμε έπαιξαν μέχρι τώρα δύο αγώνες λιγότερους απ’ ό,τι προβλεπόταν.

 

            Η παραπάνω διάκριση και όλες όσες πέτυχαν οι παίκτες μας κατά το τρέχον έτος, που σε λίγο μας αποχαιρετά, δεν έρχονται ως αστραπή εν αιθρία, αλλά είναι καρπός πολύμοχθης και φιλότιμης ανελλιπούς προετοιμασίας και η συνέχεια μιας θαυμαστής πορείας των μικρών ηλικιακά σκακιστών μας που, κατά τα τελευταία έτη, έχουν κατακτήσει πάνω από 20 Χρυσά Μετάλλια σε Πανελλήνιους Αγώνες και πάνω από 50 στα Πρωταθλήματα Αττικής.

 

            Μόνο μέσα στο 2022 οι μικροί σκακιστές μας πέτυχαν τα εξής:

 

            -           Κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ομαδικό Παμπαίδων-10 Αττικής 2022, και κατά το οποίο τα παιδιά του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ κατέκτησαν το Χρυσό μετάλλιο αήττητα, με 5/5 νίκες, για άλλη μια φορά.

 

            -           Στο Πανελλήνιο Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα, ο ΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΟΣ κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο και ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στη Β΄ Δημοτικού.

 

-           Στο ίδιο Πανελλήνιο Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα, η ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΛΑΜΠΟΥ κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια και ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στη Γ΄ Δημοτικού

 

            -           Στα Ατομικά Νεανικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα, οι Σκακιστές μας ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ και ΧΟΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ επέτυχαν, ο μεν πρώτος να κατακτήσει το Χάλκινο Μετάλλιο στους Παμπαίδες -08, ο δε δεύτερος να καταταγεί 5ος στους Παμπαίδες -10 με ισοβαθμία στην τρίτη θέση.

 

            Στο Πανελλήνιο Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα, στην κατηγορία Παμπαίδων κάτω των οκτώ, ο περυσινός Πανελληνιονίκης της ίδιας κατηγορίας ΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ κατέκτησε και πάλι το Χρυσό Μετάλλιο.

 

            Στο Πανελλήνιο Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα, στην κατηγορία Παγκορασίδων κάτω των δέκα, η περυσινή Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία Παγκορασίδων κάτω των οκτώ ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ, κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο.

 

            Στον δύσκολο Α΄ Όμιλο του Διεθνούς Τουρνουά της Νίκαιας («Τιμή στην Εθνική Αντίσταση»), ο μικρός σκακιστής μας ΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο στην κατηγορία Παπαίδων-12.

 

            Στο 45ο Σκακιστικό Τουρνουά “Ίκαρος” 2022, η μικρή μας σκακίστριά ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο, ως πρώτο κορίτσι στην κατηγορία Παμπαίδων κάτω των 12 και Αργυρό στην Γενική Κατάταξη στην ίδια κατηγορία.

 

            Η ίδια Σκακίστρια, ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Παιδικό–Νεανικό (κάτω των 15) Σκακιστικό Τουρνουά Rapid 2022 Σ.Ο. Αμπελοκήπων (25-9-2022) ως πρώτο κορίτσι στην κατηγορία Παμπαίδων κάτω των 12 και Αργυρό στην Γενική Κατάταξη στην ίδια κατηγορία.

 

            Στο 16ο Open Tournament, του Ο.Π.Α.Χ. ο 10χρονος Σκακιστής μας ΖΑΡΑΚΟΤΑΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ-ΡΑΦΑΗΛ κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 18.

 

            Η τελευταία επιτυχία, χρονολογικά, που αναφέρθηκε ήδη, είναι αυτή στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής κάτω των δώδεκα ετών, στο οποίο η ομάδα του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, σε ισοβαθμία με τη δεύτερη θέση της κατάταξης, μόλις ένα βαθμό κάτω από την πρώτη ομάδα.

 

            Αφήσαμε τελευταία να αναφέρουμε την μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία του Ομίλου και μια από τις μεγαλύτερες για το ελληνικό σκάκι, και πάντως την μεγαλύτερη στην κατηγορία της.

 

            Συγκεκριμένα η 9χρονη Σκακίστρια του Ομίλου, ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ, στα Πανευρωπαϊκά Σκακιστικά Νεανικά Πρωταθλήματα από 8 έως 18 ετών που διεξήχθησαν από 6 έως 14 Νοεμβρίου στην Αττάλεια της Τουρκίας, παίζοντας στην κατηγορία των Παγκορασίδων κάτω των 10 ετών, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο και ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης Παγκορασίδων κάτω των 10.

 

            Η Διοίκηση του Ομίλου συγχαίρει όλους τους παραπάνω Σκακιστές και θα τους βραβεύσει για την φιλότιμη και πολύμοχθη προσπάθειά τους στον Όμιλο, το δυνατό συντομότερο.

 

 

 

Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ: Χρυσό Μετάλλιο στο Ομαδικό Παμπαίδων-10 Αττικής 2022.

1η Φωτογραφία: Κατά την τελετή απονομής. 2η Φωτογραφία: Μετά την απονομή.

Σύνθεση Ομάδας: ΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ - ΧΟΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΖΑΡΑΚΟΤΑΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ-ΡΑΦΑΗΛ - ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Από την βράβευση απουσίαζε ο Σκακιστής μας ΖΑΡΑΚΟΤΑΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ-ΡΑΦΑΗΛ.

 

 

 

                                                Από παλαιότερη βράβευση (2010)                                                       ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                                του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ                                                                                (πρώτος εξ αριστερών)

                                                Πρωταθλητές Παμπαίδων -10                                                                                    Κατάκτηση Χάλκινου Μεταλλίου

                                                                                                                                                                                                                                                    στο Ατομικό Παμπαίδων-08. 2022.

 

 

 

Στην πρώτη φωτογραφία: Η Σκακίστρια του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΛΑΜΠΟΥ, Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2022 με το Κύπελλο και Χρυσό Μετάλλιο

κατά τη στιγμή της βράβευσης των μαθητριών της Δ΄ Δημοτικού (13/6/2022).

 

Στη δεύτερη φωτογραφία: Ο Σκακιστής του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΜΠΟΣ, Πρωταθλητής Ελλάδας 2022 με το Κύπελλο και Χρυσό Μετάλλιο

κατά τη στιγμή της βράβευσης των μαθητών της Γ΄ Δημοτικού (13/6/2022).

 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται

23.5.1999 – Πανελλήνιο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα.

       Δύο Πρωταθλητές Ελλάδας (Γιώργος Μαυρικάκης                                          2017. Πρωταθλητές Παμπαίδων κάτω των 8

και Λίζα Καρδάμη), και ένας τριταθλητής (Εχτεσαμνία Άρβιν)                               και τρίτοι στους Παίδες κάτω των 16.

 όλοι τους Σκακιστές της ΑΙΓΛΗΣ με τον Δάσκαλό τους                  Οι παίκτες των δύο ομάδων μας, με τον Δάσκαλό τους

                        και Πρόεδρό του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ.                                                      και Πρόεδρό του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ.

 

 

 

ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ. Η Σκακίστριά μας, Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

 

Η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας στην Αττάλεια της Τουρκίας: https://www.youtube.com/watch?v=HsLiF8cp9bY

 

            Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

 

 

            Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                            Ο Πρόεδρος

 

 

                        Κωνσταντίνος Βάθης                                                                                                                                                                                                                 Ιωάννης Παναγάκος