ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ

2019-06-11 18:46

Παπάγος, 10 Ιουνίου 2019

          Καθώς πλησιάζει το τέλος της παρούσας σχολικής χρονιάς, ο Όμιλός μας προγραμματίζει γι’ αυτή την περίοδο, τις παρακάτω εκδηλώσεις (λεπτομέρειες στο τέλος του παρόντος σημειώματος):

- Σιμουλτανέ της Πρωταθλήτριάς μας Αντωνίας Κούτα, την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Παγωτοαπόλαυση ή Σουβλακοπανδαισία, αμέσως μετά το Σιμουλτανέ της Κυριακής 16 Ιουνίου.

Ταχύρρυθμα Καλοκαιρινά Μαθήματα, με τη λήξη του σχολικού έτους.

-Τελετή βράβευσης αθλητών και φίλων του Ομίλου, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

 

        Επίσης, σας ενημερώνουμε και για τα εξής (λεπτομέρειες και γι’ αυτά, στο τέλος του παρόντος σημειώματος):

-Συμπλήρωση Βιβλίου Εντυπώσεων.

-Συνδρομές - Χορηγίες – Κάλυψη Αναγκών Ομίλου. (Κατά τη γνώμη μου, το παρόν είναι πολύ σημαντικό να ληφθεί υπόψη από όποιον έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί μ’ αυτό. Η πιο ενδιαφέρουσα παράγραφος είναι η τελευταία και βρίσκεται στο τέλος του ενημερωτικού σημειώματος).

 

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ-ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΚΟΥΤΑ (16/6/2019 – ΩΡΑ 10.00-13.00).

          Στον Αγώνα αυτόν η πολυπρωταθλήτριά μας (δέκα φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας) θα παίξει ταυτόχρονα σε διαδοχικές σκακιέρες με όσα παιδιά ή και γονείς επιθυμούν. Έναρξη στις 10.00. Εκτιμώμενη ώρα λήξης 13.00.

 

"ΠΑΓΩΤΟΑΠΟΛΑΥΣΗ" Ή "ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΑΝΔΑΙΣΙΑ" (16/6/2019 – ΩΡΑ 13.00-14.00)..

          Αμέσως μετά το Σιμουλτανέ της Κυριακής 16 Ιουνίου θα ακολουθήσει «Παγωτο-απόλαυση» ή «Σουβλακοπανδαισία», ανάλογα με το τί θα αποφασίσει η πλειοψηφία (13.00-14.00.

 

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ (CAMP) ΑΠΟ 18/6 ΕΩΣ 1/7/19 (ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ).

          Από την επόμενη εβδομάδα από τη λήξη του σχολικού έτους και συγκεκριμένα από τις 18 Ιουνίου (έως 1 Ιουλίου), τα μαθήματα Σκακιού θα συνεχιστούν με τη λειτουργία Ταχυρρύθμων Τμημάτων Αρχαρίων, Προχωρημένων και Επιλέκτων.

          Το Γενικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα θα είναι από 18.45 έως 21.45 καθημερινά.

          Το λεπτομερές Πρόγραμμα, τόσο των Αρχαρίων, όσο και των Προχωρημένων και Επιλέκτων θα ανακοινωθεί σύντομα.

          Η διαδικασία διδασκαλίας θα βασίζεται σε σύνθετη Συνεργατική Μέθοδο του Ιωάννη Παναγάκου που κατά το παρελθόν είχε αποφέρει στον Όμιλο σημαντικές διακρίσεις, τόσο σε Ατομικό, όσο και σε Ομαδικό επίπεδο. Βασικές Αρχές της Συνεργατικής Μεθόδου Διδασκαλίας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://klouvatos.mysch.gr/DIAFOROPOIISI_DIDASKALIAS/omadosynergatiki_&_koinoniogramma.pdf.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Ή ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019).

          Μία Κυριακή με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, (θα ανακοινωθεί έγκαιρα η ακριβής ημερομηνία) θα πραγματοποιηθεί ή καθιερωμένη ετήσια τελετή βράβευσης των σκακιστών μας, και όχι, μόνο.

          Θα βραβευτούν με μετάλλιο όλοι όσοι συμμετείχαν έστω και σε έναν αγώνα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, με έπαινο όλοι οι μαθητές για την προσπάθειά τους και με ειδικά βραβεία όσοι είχαν κάποια διάκριση, όχι, μόνο, στον αγωνιστικό τομέα, αλλά και στο στίβο της ζωής, του ήθους και του ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και οι γονείς ή φίλοι του Ομίλου οι οποίοι βοήθησαν τον Όμιλο πολύ πέραν των συνηθισμένων ορίων.

          Πιο αναλυτικά, θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

          -        Έπαινος: σε όλους όσοι παρακολούθησαν τα μαθήματα τουλάχιστον για ένα μήνα.

          -        Βραβείο Θάρρους και Αγωνιστικότητας μετά χάλκινου μεταλλίου: σε όλους όσοι συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες.

          -        Βραβείο Προσπάθειας και Προόδου μετά ασημένιου μεταλλίου: σε όλους όσοι προκρίθηκαν για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

          -        Βραβείο Προόδου και διάκρισης μετά χρυσού μεταλλίου: σε όλους όσοι κατέκτησαν κάποιο μετάλλιο στους σχολικούς ή και σε εξωσχολικούς αγώνες.

          -        Αριστείο Προόδου: Στην πολυπρωταθλήτριά μας ΚΟΥΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑ για συνεχή, συνεπή και αποτελεσματική προσπάθειά της επί σειρά ετών.

          -        Διάφορα Ειδικά Βραβεία σε μαθητές, γονείς και φίλους του Ομίλου, που έχουν σχέση με την επιμέλεια, το ήθος, το φιλότιμο, τη δικαιοσύνη και την αγάπη.

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ.

    Στην αίθουσα μαθημάτων τηρείται Βιβλίο Εντυπώσεων το οποίο αναμένει να αποτυπώσετε τις εντυπώσεις σας από τη λειτουργία της Σκακιστικής μας Ακαδημίας, να μας βραβεύσετε, αν κάτι κάνουμε σωστά, να μας διορθώσετε, αν κάτι κάνουμε λάθος, με άλλα λόγια να μας δώσετε φτερά να πετάξουμε ψηλά κι ακόμα ψηλότερα ή να μας προσγειώσετε, αν η πτήση μας δεν είναι ορθή.

 

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ - ΧΟΡΗΓΙΕΣ – ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ.

     Εάν λαμβάναμε, αφενός την προβλεπόμενη μηνιαία συνδρομή των 10, κατ’ ελάχιστον, ευρώ, όλων όσων κάνουν χρήση της αίθουσας, είτε για απλή προπόνηση είτε για τη συμμετοχή τους σε αγώνες, αφετέρου την προβλεπόμενη ετήσια συνδρομή των 30 ευρώ από τα επίσημα μέλη μας, θα είχαμε πολύ περισσότερες δυνατότητες για να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, τόσο στην προπόνηση, όσο και στη γενικότερη λειτουργία του Ομίλου μας. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσοι δεν έχουν πληρώσει κάποια συνδρομή τους να το πράξουν, εκτός αν συντρέχει σοβαρός λόγος.

      Ευτυχώς, ορισμένοι γονείς προσφέρουν συστηματικά την πολύτιμη βοήθειά τους σε μέσα και χειρονακτική εργασία και σ’ αυτούς οφείλεται κατά κύριο λόγο η όποια αναβάθμιση συντελείται των λειτουργιών του Ομίλου.

      Επειδή πολλές φορές μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε το πώς, σας ενημερώνω ότι ο Όμιλος χρειάζεται κάθε είδους βοήθεια σε ηλεκτρονικό υλικό, π.χ. Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, ηχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή, και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να κάνει πιο άνετη την παραμονή των παιδιών στο χώρο και την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της απόδοσης του Ομίλου.

      Τέλος και σημαντικότερο, επειδή μπορεί κάποιοι γονείς να εργάζονται ή να έχουν πρόσβαση σε Ιδρύματα τα οποία, ενδεχομένως, θα μπορούσαν με κάποια επιχορήγηση να βοηθήσουν τον Όμιλο να καταστεί αποτελεσματικότερος στην εκπαίδευση των παιδιών, σας παρακαλώ, εάν έχετε αυτή την πρόσβαση, να την χρησιμοποιήσετε επ’ ωφελεία της εκπαίδευσης των παιδιών. Το ιδανικό θα ήταν να καταστεί δυνατό να αναλάβει ο Όμιλος την πληρωμή ιδιαιτέρων μαθημάτων από τους κορυφαίους προπονητές σε όσα από τα παιδιά μας έχουν το μεράκι και τις δυνατότητες να προχωρήσουν περισσότερο του συνήθους, δεδομένου ότι για να ανέλθει κάποιος σκακιστής στην κορυφή και, κυρίως, για να είναι δυνατόν να παραμείνει, δεν επαρκούν τα ομαδικά μαθήματα σε ένα Σύλλογο, ενώ τα δίδακτρα είναι πολύ υψηλά για τις δυνατότητες των περισσοτέρων γονέων. Αυτός, άλλωστε είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι από τους πρωταθλητές που έχει αναδείξει ο Όμιλος έχουν πάρει μεταγραφή σε εύρωστους οικονομικά συλλόγους οι οποίοι αναλαμβάνουν και την πληρωμή των υψηλών διδάκτρων (και όχι μόνο) που απαιτούνται για την εκπαίδευση των πρωταθλητών.

 

Σας ευχαριστούμε!

 

Καλό καλοκαίρι!

 

Υ.Γ. Το Σάββατο 15/6/19 θα γίνει το τελευταίο μάθημα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.