ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΑ

2021-09-17 20:01

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021-2022

 

            Ο Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ, μετά από ένα καλοκαίρι που μας γέμισε όλους ανάμικτα αισθήματα, αφενός θλίψης και κατήφειας λόγω των φυσικών καταστροφών που υπέστη η πατρίδα μας, αφετέρου κάποιων αισιόδοξων μηνυμάτων για το μέλλον, προβλέπεται να ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία της Σκακιστικής του Ακαδημίας, μέσα στο πλαίσιο των οδηγιών των υπευθύνων Υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας και του Προπονητικού Πρωτοκόλλου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) και της Γ.Γ.Α. (Υγειονομικό Πρωτόκολλο Προπονήσεων), αλλά και λαμβάνοντας υπόψη του τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των Σχολείων.

 

            Έτσι προγραμματίζεται να λειτουργήσουν ολιγομελή Τμήματα 8-10 ατόμων, χρονικής διάρκειας μιας ώρας και με ενδιάμεσα εικοσάλεπτα διαλείμματα.

 

            Θα επιδιωχθεί να λειτουργήσουν ξεχωριστά Τμήματα Αρχαρίων, Προχωρημένων, καθώς και Επιλέκτων για συμμετοχή σε απαιτητικούς αγώνες, ενώ θα επιχειρηθεί να γίνει συνδυασμός των παραπάνω, δια ζώσης Μαθημάτων, και με Διαδικτυακό τρόπο.

 

            Σχετικά με τα μαθήματα Αρχαρίων επισημαίνεται ότι προϋπόθεση εγγραφής σ’ αυτά είναι η γνώση των κινήσεων και των Βασικών Κανόνων του παιχνιδιού. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής χρειάζεται βοήθεια και η οικογένειά του δεν μπορεί να του την παράσχει μπορεί να απευθυνθεί στον Όμιλο (βλ. τηλ. παρακάτω) για παροχή οδηγιών.

 

            Οι ημέρες που θα λειτουργήσουν τα Τμήματα είναι οπωσδήποτε το Σάββατο, σε διάφορες ώρες, και ενδεχομένως και Κυριακές απόγευμα και, επίσης, καθημερινές, πάλι απόγευμα, ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής.

 

            Τα Τμήματα του Σαββάτου που θα λειτουργήσουν οπωσδήποτε είναι:

            - Τμήμα Αρχαρίων "ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ" με τον FIDE MASTER Ευστάθιο Γαζή: Από 18.00 έως 19.00.

            - Τμήμα Προχωρημένων "ΣΩΚΡΑΤΗΣ" με τον FIDE MASTER Ευστάθιο Γαζή: Από 19.20 έως 20.20 η πρώτη περίοδος, από 20.20 έως 20.40 το προβλεπόμενο διάλειμμα, και από 20.40 έως 21.10 η δεύτερη και τελευταία περίοδος.

 

            Στα επιπλέον Τμήματα που θα λειτουργήσουν το Σάββατο και ενδεχομένως και τις άλλες ημέρες θα διδάξει ο FIDE MASTER Αναστάσης Τζούμπας και, ενδεχομένως ο Πρόεδρος του Ομίλου, συγγραφέας Ιωάννης Παναγάκος.

 

            Δυο λόγια για τους παραπάνω Δάσκαλους Σκακιού:

 

            Ο Αναστάσης Τζούμπας είναι FIDE MASTER και, εκτός από Πρωταθλητής Ελλάδας Παίδων, έχει επιτύχει πολλές και σημαντικές σκακιστικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει δε κατακτήσει, μεταξύ άλλων, Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων, με ισοβαθμία στην 1η θέση.

 

            Ο Ευστάθιος Γαζής είναι FIDE MASTER και, μεταξύ των πολλών σκακιστικών του διακρίσεων είναι η κατάκτηση Χρυσού Μεταλλίου σε Πανελλήνιους Αγώνες, και η ανάδειξή του σε Πρωταθλητή Ελλάδας Νέων Ανδρών.

 

            Ο Ιωάννης Παναγάκος είναι Συγγραφέας του δίτομου Σκακιστικούς βιβλίου ΣΚΑΚΙ – Η ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ, μέλος της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού της Ε.Σ.Ο., πρώην μέλος Δ.Σ. και Έφορος Ανάπτυξης της Ενώσεως Σκακιστικών Σωματείων Ν. Αττικής (Ε.Σ.Σ.Ν.Α.) και έχει διδάξει Σκάκι σε πολλά σχολεία, συλλόγους και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ενώ είναι ο πρώτος Δάσκαλος Σκακιού σε σχολείο στην Ελλάδα (Δημοτικά Σχολεία Παπάγου), Πρόεδρος του Ομίλου μας και τέως καθηγητής του ΙΕΚ Περιστερίου στο Τμήμα Προπονητών Σκακιού, στο μάθημα Σχολικό Σκάκι.

 

            Οι Εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι 18 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα θα αρχίσουν είτε στις 18 του μηνός είτε στις 25, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών.

 

            ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, με αποκλεισμό κάθε περίπτωσης και μηδενισμό όλων των πιθανοτήτων εκθέσεως σε οποιονδήποτε κίνδυνο της υγείας των μαθητών και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του Ομίλου είναι η συνεργασία των σκακιστών, των μαθητών, των γονέων και των κηδεμόνων των μαθητών, με τα αρμόδια όργανα του Ομίλου. Εκτός αυτού, πολύ σημαντική θα ήταν η παροχή κάθε βοήθειας που θα μπορούσαν να προσφέρουν όλοι οι παραπάνω στην τήρηση των οδηγιών της Πολιτείας και του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Ο. και ιδιαίτερα κατά την άφιξη, υποδοχή και αποχώρηση των μαθητών από την αίθουσα μαθημάτων. Προς τούτο, καλούμε όλους όσοι έχουν τις σχετικές γνώσεις και εμπειρία, όπως οι ιατροί και οι νοσηλευτές, καθώς και όλους όσοι εκ των γονέων, των σκακιστών, των μελών και των φίλων του Ομίλου έχουν την ευγενή καλοσύνη να βοηθήσουν, να ειδοποιήσουν την διοίκηση στα παρακάτω τηλέφωνα για συνεννόηση.

 

            Πληροφορίες – Διευκρινίσεις – Ενημέρωση: στα τηλέφωνα 2106524094 και 6906583797 (Πρόεδρος του Ομίλου Ιωάννης Παναγάκος).

 

            Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής:

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

(στην ηλεκτρονική διεύθυνση: panioan@otenet.gr (προτιμητέο) ή, εναλλακτικά, στους αρ. τηλ. 210-65.24.094, 690-65.83.797.

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:        ……………………………    ΤΑΞΗ: …………        ΣΧΟΛΕΙΟ:     …………

ΤΗΛ.   …………………..…………..            ΓΝΩΣΕΙΣ:      ..……........…(π.χ. Αρχάριος, Προχωρημένος, κ.τ.λ.)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ηλεκτρονική: ...........................................                 Ταχυδρομική: .......................................

            Ποιό Τμήμα σας ενδιαφέρει; Αναγράψτε κάποιο από τα Τμήματα του Σαββάτου ή προτείνετε κάποιες άλλες ώρα για το Σάββατο ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα, Κυριακή ή καθημερινή απόγευμα έως 21.30 ώρα και στείλτε την Δήλωσή σας ηλεκτρονικά στην παραπάνω διεύθυνση: ……….………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………

 

 

            Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

 

 

            Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                                     Ο Πρόεδρος

 

                        Κωνσταντίνος Βάθης                                                                                                                                                                                                              Ιωάννης Παναγάκος