ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018-2019

2019-06-30 22:02

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ

30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018-2019

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΜΑΣ

 

            Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιά 2018-2019 οι Σκακιστές του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ έλαβαν μέρος σε πλήθος αγώνων, ομαδικών και ατομικών.

 

          ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

            Ο Όμιλός μας έλαβε μέρος στις εξής διοργανώσεις:

 

            -           ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2019, στον 1ο Όμιλο με μία οκταμελή ομάδα.

            -           ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2019 με μία τετραμελή ομάδα.

            -           OMAΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 2019 με δύο εξαμελείς  ομάδες στον Όμιλο Β΄.

            -           ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΚΟΣ, με τρεις εξαμελείς ομάδες στον Όμιλο Β΄.

            -           ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2018, με μία εξαμελή ομάδα.

            -           ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – 16, 2018, με μία τετραμελή  ομάδα.

            -           ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – 12, 2018, με μία τετραμελή ομάδα.

            -           ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (-14) ΑΤΤΙΚΗΣ 2019, με δύο τετραμελείς ομάδες.

            -           ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-10 2019, ως εξής:

            -           Στον Α΄ Όμιλο: με μία τετραμελή ομάδα.

            -           Στον Β΄ Όμιλο: με μία τετραμελή ομάδα.

            -           ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (-08) ΑΤΤΙΚΗΣ 2019, με δύο τριμελείς ομάδες.

 

            Στις πιο πάνω διοργανώσεις στις οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κατακτήσει ένα χρυσό και ένα αργυρό στο Ο.Κ. Παμπαίδων-10, ένα χρυσό στο Ο.Π. Παμπαίδων-08, δύο χάλκινα στο Ο.Π. Παμπαίδων-12 και ένα χάλκινο στο Ο.Κ. Παίδων-16, οι ομάδες μας πήγαν αρκετά καλά και θα μπορούσαν να έχουν τουλάχιστον ένα μετάλλιο στον Β΄ Όμιλο του Κυπέλλου Παμπαίδων-10, εάν ορισμένοι παίκτες ήσαν διαθέσιμοι να παίξουν με την ομάδα τους όλες τις αγωνιστικές, δεδομένου ότι οι παίκτες αυτοί είχαν και άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε άλλα ατομικά αγωνίσματα, σε ημερομηνίες που συνέπιπταν με τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην ομάδα τους.

 

          ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ (ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΑ) ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

 

            ΚΟΥΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑ: Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Νεανίδων-18 ετών, ούσα 15 χρονών!

 

          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

Νήπια.

 

            ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ, η μικρότερη σε ηλικία Σκακίστριά μας που έλαβε μέρος στους αγώνες, μαθήτρια του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Γ. ΖΩΗ, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο και αναδείχθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ στις μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, ενώ στη Γενική κατάταξη κατέκτησε το Ασημένιο τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Επίσης, στον Όμιλο της Β΄ Περιφέρειας Αττικής κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο και την πρώτη θέση μεταξύ των μαθητριών Νηπιαγωγείου, και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Β΄ Περιφέρειας Αττικής, ενώ στη Γενική Κατάταξη κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο της και τον Όμιλό μας.

 

Β΄ Δημοτικού.

 

            ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ, μαθήτρια του NEUE SCHULE ATHEN, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση εκπροσωπώντας αξιοπρεπώς το σχολείο της και τον Όμιλό μας, παρ’ όλη την απειρία της.

 

Γ΄ Δημοτικού.

 

            ΠΛΕΤΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ο προπέρσυνος αργυρός νικητής του Κεντρικού Τομέα Αθήνας, μαθητής των Εκπαιδευτηρίων ΚΑΝΑΣΗ, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση με (5/7), η οποία είχε ως συνέπεια να προκριθεί στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα, όπου πραγματοποιώντας πολύ σπουδαία εμφάνιση (6,5/9) πέτυχε να κατακτήσει την πολύ τιμητική 17η θέση μεταξύ 150, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

            ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (4/7) και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση (5/9) πέτυχε να κατακτήσει την 70η θέση μεταξύ 150, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

            ΓΚΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (4/7) και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση (5/9) πέτυχε να κατακτήσει την 69η θέση μεταξύ 150, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

            ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, μαθητής της ΕΡΑΣΜΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, παρά την απειρία του, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση (2/7), έπαιξε δε, παρά την απειρία του για τόσο δύσκολους αγώνες, και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εκπροσωπώντας αξιοπρεπώς το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

Δ΄ Δημοτικού.

 

            ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Α ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (4,5/7, όπως και στην περυσινή τελική φάση της Αττικής) και, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο του και τον Όμιλό μας, προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο, όμως, δεν έπαιξε.

 

            ΚΟΝΤΟΓΕΏΡΓΗΣ ΙΣΊΔΩΡΟΣ, μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση (4/7) και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση (4,5/9) κατέκτησε την 93η θέση μεταξύ 184, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

            ΚΟΝΤΑΚΙΩΤΗΣ ΣΙΜΟΣ, μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση (3,5/7) και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση (4,5/9) κατέκτησε την 89η θέση μεταξύ 184, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

            ΠΕΦΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, μαθήτρια του Athener Schule, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής σημείωσε πολύ καλή επίδοση (3/7) εκπροσωπώντας αξιοπρεπώς το σχολείο της και τον Όμιλό μας.

 

            ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, μαθητής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση (2/7), εκπροσωπώντας αξιοπρεπώς το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

Ε΄ Δημοτικού.

 

            ΜΟΥΛΛΑ ΑΓΓΕΛΟΣ, μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (4/7) και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση (4/9) κατέκτησε την 86η θέση μεταξύ 143, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

            ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, μαθητής της ΕΡΑΣΜΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής, παρά την απειρία του, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (4/7), και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, εκπροσώπησε αξιοπρεπώς το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

            ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, μαθητής της ΕΡΑΣΜΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, παρά την απειρία του, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (4/7), και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, εκπροσώπησε αξιοπρεπώς το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

            ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (3,5/7) και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, εκπροσώπησε αξιοπρεπώς το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

            ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ, μαθητής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, στον Όμιλο της Β΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (3,5/7) και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση (4/9) κατέκτησε την 89η θέση μεταξύ 143, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

ΣΤ΄ Δημοτικού.

 

            ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση (3/7), όπως και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο έπαιξε, εκπροσωπώντας αξιοπρεπώς το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

            ΚΟΤΖΙΑ-ΣΟΦΑΝΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, μαθήτρια της Σχολής ΧΑΤΖΗΒΕΗ,

προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα λόγω πρόκρισης της ομάδας του Σχολείου της από το Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής, και, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση εκπροσώπησε αξιοπρεπώς το σχολείο του και τον Όμιλό μας. Επίσης, στο Σχολικό Πρωτάθλημα της Νέας Φιλαδέλφειας στο οποίο συμμετείχε λόγω έδρας του Σχολείου της, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια της διοργάνωσης στην ΣΤ΄ Δημοτικού, ενώ στη Γενική Κατάταξη κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο.

 

Γ΄ Γυμνασίου

 

            ΚΟΥΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑ, η πολυπρωταθλήτρια των προηγουμένων ετών, τόσο σε επίπεδο Αττικής όσο και Πανελληνίως, μαθήτρια του Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο και αναδείχθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ στις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου. Επίσης, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση (4/7), μακριά όμως, απ’ τον καλό εαυτό της, κατέκτησε την 5η θέση στη Γενική Κατάταξη και τη 2η στα κορίτσια της τάξης της κατακτώντας το Ασημένιο Μετάλλιο και , εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο της και τον Όμιλό μας. Σημείωση: η Αντωνία έχει δοθεί με υποσχετική ενός έτους στο Σωματείο της Α΄ Εθνικής ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

 

            ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ, μαθητής του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας, στον Όμιλο της Β΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση (4/7), κατέκτησε την 6η θέση στη Γενική Κατάταξη και προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση (5/9) πέτυχε να κατακτήσει την 23η θέση μεταξύ 50, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο του και τον Όμιλό μας.

 

            ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, μαθητής του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου, προκρίθηκε με την ομάδα του Σχολείου του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, λόγω διάκρισης και πρόκρισής της από το Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής στο οποίο είχε κατακτήσει την 4η θέση, όμως δεν έπαιξε ο ίδιος στο Ατομικό Πανελλήνιο, αλλά μόνο ως παίκτης της ομάδας του βοήθησε ώστε αυτή να κατακτήσει την 6η θέση Πανελληνίως.

 

Λύκειο

 

            ΠΟΛΥΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, μαθητής του 1ου Γ.Ε.Λ. Παπάγου, στον Όμιλο της Α΄ Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση (3/5) κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο και, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο του και τον Όμιλό μας, προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο, όμως, δεν έπαιξε.

 

          ΛΟΙΠΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 

ΚΟΤΖΙΑ-ΣΟΦΑΝΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: Χρυσό Μετάλλιο στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ν. Φιλαδελφείας στα κορίτσια της ΣΤ΄ Δημοτικού και Χάλκινο στη Γενική Κατάταξη της ίδιας κατηγορίας.

 

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ: Ασημένιο Μετάλλιο στη Γ΄ Δημοτικού, στο Σχολικό Πρωτάθλημα του 2ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων.

 

ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ: Χρυσό στο Σχολικό Πρωτάθλημα των Εκπαιδευτηρίων Γ. ΖΩΗ στα Νήπια και Χάλκινο στη, κοινή  Γενική Κατάταξη Νηπιαγωγείου – Δημοτικού.

 

          ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

 

ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ: Χάλκινο Μετάλλιο στη γενική κατάταξη του 9ου ανοιχτού τουρνουά ράπιντ έως 14 ετών του ΟΠΑΧ, και ενώ ο ίδιος δεν έχει κλείσει ακόμα τα δέκα.

 

          ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΞΩΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

ΚΟΤΖΙΑ-ΣΟΦΑΝΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΣΤ΄ Δημοτικού): Διάκριση στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό".

 

ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Δ΄ Δημοτικού):: Διάκριση στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό".

 

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (Β΄ Δημοτικού):: Διάκριση στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό "Καγκουρό".

 

            Η Διοίκηση του Ομίλου συγχαίρει όλους τους παραπάνω σκακιστές και καλεί και τους υπόλοιπους μαθητές να τους μιμηθούν.

 

          Καλό Καλοκαίρι και ραντεβού στις 7 Σεπτεμβρίου στον Όμιλο!

 

            Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                                   Ο Πρόεδρος

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

 

            Κωνσταντίνος Βάθης                                                                                                                                                                                                              Ιωάννης Παναγάκος