ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

2022-06-14 22:04

"Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία"

Στράβων ο Αμασεύς (Έλλην γεωγράφος, φιλόσοφος, ιστορικός, 64 π.Χ. - 24 μ.Χ.).

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – 10 ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

 

            Για άλλη μια φορά ο Όμιλός μας έχει τη χαρά και την περηφάνεια να πανηγυρίσει για τις εξαιρετικές επιτυχίες σκακιστών του στα Ομαδικά Παιδικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα και Κύπελλα της Αττικής.

 

            Συγκεκριμένα, στο φετινό Ομαδικό Παμπαίδων-10 το οποίο ολοκληρώθηκε με τους αγώνες της Κυριακής 5 Ιουνίου, τα παιδιά του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ κατέκτησαν το Χρυσό μετάλλιο αήττητα, με 5/5 νίκες.

 

Την Χρυσή Ομάδα του Ομίλου στελέχωναν οι παρακάτω μικροί γίγαντες σκακιστές μας, κατά σειρά ΕΛΟ και Α.Μ.:

 

ΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 

ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ

 

ΧΟΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

ΖΑΡΑΚΟΤΑΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ-ΡΑΦΑΗΛ

 

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Οι αντίπαλες ομάδες τις οποίες συνάντησε στο δρόμο της προς την κορυφή η μας ομάδας, και το μεταξύ τους αποτέλεσμα ήταν:

 

1ος Γύρος: ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ Β΄ - Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ: 0,5 - 3,5.

 

2ος Γύρος: Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ: 2,5 - 1,5.

 

3ος Γύρος: Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ - Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ: 0 – 4 (Τοπικό Ντέρμπυ).

 

4ος Γύρος: Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥΑΣΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΑΣ: 4 - 0.

 

5ος Γύρος: ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ» - Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ: 0 – 4.

 

            Η διάκριση αυτή δεν ήρθε ως ξαφνικό πυροτέχνημα εν νηνεμία, αλλά είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι σε ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που στόχο έχει την κατάκτηση του Σκακιστικού και συνάμα του Ανθρώπινου Ολύμπου, μέσα από αλλεπάλληλες νίκες επί του «εαυτού» του κάθε αθλητή μας.

 

            Έτσι η διάκριση αυτή είναι μόνο ένας σταθμός της πιο πάνω διαδρομής.

 

            Τους παραπάνω σκακιστές, που πέτυχαν την καταξίωσή τους ως αθλητές, και μόνο που έλαβαν τη δύσκολη απόφαση και την έκαναν πράξη, δηλαδή αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο, συγχαίρουμε, όχι, τόσο, για τη μεγάλη τους διάκριση, όσο για την προσπάθεια, τον κόπο και τις θυσίες στις οποίες οικειοθελώς υποβλήθηκαν, ώστε να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να αγωνιστούν με τόσο υψηλές προδιαγραφές επιτυχίας. Δεν ήταν τυχαίο ότι στέφτηκαν πρωταθλητές Αττικής.

 

            Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα πολύωρων προπονήσεων όλης της χρονιάς αλλά και των προηγουμένων ετών, είτε μετά των προπονητών τους του οι οποίοι με μεγάλη αγάπη και αγωνία έδωσαν και την ψυχή τους για τα παιδιά αυτά, είτε με τη μεγαλειώδη προσπάθεια και τον εναγώνιο αγώνα των γονιών τους που θυσίασαν κάθε είδους άνεση, ευκολία και απόλαυση για να σταθούν σαν βράχοι, οδηγοί και παραστάτες στα παιδιά τους στην προσπάθειά τους να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους αγώνες, είτε με τις κάθε είδους διευκολύνσεις του Ομίλου μας για να έχουν την κατάλληλη προετοιμασία, και πάντα με βάση την πείσμονα αποφασιστικότητά τους που ξεπέρναγε τόσες και τόσες δυσκολίες, μέσα από μια συνεχή πάλη με αντίξοες συνθήκες και επώδυνα προβλήματα.

 

            Και έτσι ήρθαν τα χρυσά αποτελέσματα που στηρίχτηκαν επίσης και στην αδάμαστη θέληση και το αγέρωχο αγωνιστικό φρόνημα των παιδιών μας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

 

            Απέδειξαν έτσι, για άλλη μια φορά, ότι μόνο με θυσίες και αγώνα μπορεί κανείς να επιτύχει κάτι πολύ υψηλό και ωραίο, κάποιον «Ολύμπιο» στόχο. Και φυσικά, η προσπάθεια αυτή, οι κόποι και οι θυσίες έχουν ανεκτίμητη αξία, για ένα επιπλέον λόγο: γιατί κανείς εκ των παιδιών αυτών δεν μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων το ποθητό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό άλλωστε και αποτελούν ένα υγιές ΠΡΟΤΥΠΟ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ για όλα τα παιδιά και ένα τέλειο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς μίμηση.

 

            Ο Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ που ευτύχησε να έχει χειροκροτήσει τουλάχιστον είκοσι χρυσά μετάλλια σε Ατομικούς Πανελλήνιους Αγώνες, τα οποία κατέκτησαν οι μικροί σκακιστές του, νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια και για τον Χάρη, τη Μαριάντα, τον Βασίλη, τον Τιμολέοντα-Ραφαήλ και τον Γιώργο, όπως και για τα άλλα χρυσά παιδιά Αττικής ή Πανελληνίων Αγώνων των προηγούμενων χρόνων, όλα δε, αυτά τα παιδιά θα βραβευτούν με χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στον Όμιλο, όπως, φυσικά, θα βραβευτούν με ανάλογο μετάλλιο και δίπλωμα όλα τα παιδιά μας που αγωνίστηκαν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

 

            Είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας, όπως πρέπει να είναι υπερήφανοι όλοι όσοι γαλουχούν ψυχές νεοσσών και συμπαρίστανται στον αγώνα των μικρών μαθητών τους, υπερήφανοι ακριβώς γι’ αυτόν τον αγώνα!!

 

            Φυσικά, ο πανηγυρισμός για την κατάκτηση της 1ης θέσης δεν σημαίνει ότι διακατεχόμαστε από πνεύμα αλαζονείας ή και περιφρονήσεως των άλλων ομάδων και παικτών που δεν ευτύχισαν τη δεδομένη στιγμή να δουν τα ίδιο καλά αποτελέσματα για τον εαυτό τους. Κάθε άλλο: στεκόμαστε με σεβασμό στην προσπάθεια όλων των άλλων και τους χειροκροτούμε για τον ωραίο αγώνα τους που αυτή τη φορά έδωσε σε μας τη δυνατότητα να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς, ακριβώς επειδή αντιμετωπίσαμε τέτοιας ποιότητας ισχυρούς αντιπάλους. Τους συγχαίρουμε γι’ αυτόν τον αγώνα!

            Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

 

Εικόνα που περιέχει άθλημα

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα            Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                                     Ο Πρόεδρος

 

                        Κωνσταντίνος Βάθης                                                                                                                                                                                                              Ιωάννης Παναγάκος