ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

2020-09-11 23:41

"Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία"

Στράβων ο Αμασεύς (Έλλην γεωγράφος, φιλόσοφος, ιστορικός, 64 π.Χ. - 24 μ.Χ.).

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

 

            Για άλλη μια φορά ο Όμιλός μας έχει τη χαρά και την περηφάνεια να πανηγυρίσει για τις εξαιρετικές επιτυχίες σκακιστών του σε Πανελλήνιους αγώνες.

 

            Συγκεκριμένα, σε τρεις πολύ Σημαντικές Αγωνιστικές Διοργανώσεις που έλαβαν χώρα κατά το διάστημα των θερινών διακοπών, δύο από τους Σκακιστές μας, οι μοναδικοί που έλαβαν μέρος σε όλες αυτές, κατέκτησαν συνολικά πέντε χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια, όπως παρακάτω:

 

            -           Πανελλήνιο Μαθητικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα (4-5/9/2020):

                        ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ: Δύο χρυσά, ένα στη Γενική Κατάταξη και ένα στην Κατάταξη Κοριτσιών στην Α΄ τάξη Δημοτικού (Πρωταθλήτρια Ελλάδας, όπως και πέρυσι στα Νήπια).

                        ΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: Χρυσό μετάλλιο στα Νήπια (Πρωταθλητής Ελλάδας).

 

            -           Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παγκορασίδων κάτω των οκτώ (28/8-3/9/2020):

                        ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ: Ασημένιο μετάλλιο (Δευτεραθλήτρια Ελλάδας).

 

            -           Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων κάτω των οκτώ (28/8-3/9/2020):

                        ΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: Ασημένιο μετάλλιο (Δευτεραθλητής Ελλάδας).

 

            -           Διαδικτυακοί Μαθητικοί Ατομικοί Σκακιστικοί Αγώνες Ελλάδας - Κύπρου (15-16/6/2020):

                        ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ: Χρυσό μετάλλιο στην Α΄ Δημοτικού (Άτυπη Πρωταθλήτρια Ελλάδας - Κύπρου).

                        ΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: Χρυσό μετάλλιο στα Νήπια (Άτυπος Πρωταθλητής Ελλάδας - Κύπρου).

 

            Τους παραπάνω σκακιστές, που πέτυχαν την καταξίωσή τους ως αθλητές, και μόνο που έλαβαν τη δύσκολη απόφαση και την έκαναν πράξη, δηλαδή αγωνίστηκαν σε ανώτατο επίπεδο, συγχαίρουμε, όχι, τόσο, για τις τόσο μεγάλες διακρίσεις τους, αλλά για την προσπάθεια, τον κόπο και τις θυσίες στις οποίες οικειοθελώς υποβλήθηκαν, ώστε να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να αγωνιστούν με τόσο υψηλές προδιαγραφές επιτυχίας. Δεν ήταν τυχαίο ότι σε τόσο υψηλό επίπεδο αγώνων στέφτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας.

 

            Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα πολύωρων καθημερινών προπονήσεων επί δύο εκπαιδευτικές χρονιές και αγωνιστικές περιόδους, μετά των θερινών και των άλλων διακοπών του σχολικού έτους, είτε μετά του προπονητή τους ο οποίος με μεγάλη αγάπη και αγωνία έδωσε και την ψυχή του για τα παιδιά αυτά, είτε με τη βοήθεια φίλων σκακιστών της επαρχίας κατά την περίοδο των διακοπών, είτε με τη μεγαλειώδη προσπάθεια και τον εναγώνιο αγώνα των γονιών τους που θυσίασαν κάθε είδους άνεση, ευκολία και απόλαυση για να σταθούν σαν βράχοι, οδηγοί και παραστάτες στα παιδιά τους στην προσπάθειά τους να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους αγώνες, είτε με τις κάθε είδους διευκολύνσεις του Ομίλου μας για να έχουν την κατάλληλη προετοιμασία, και πάντα με βάση την πείσμονα αποφασιστικότητά τους που ξεπέρναγε τόσες και τόσες δυσκολίες, μέσα από μια συνεχή πάλη με αντίξοες συνθήκες και επώδυνα προβλήματα.

 

            Και έτσι ήρθαν τα χρυσά αποτελέσματα που στηρίχτηκαν επίσης και στην αδάμαστη θέληση και το αγέρωχο αγωνιστικό φρόνημα των παιδιών μας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

 

            Απέδειξαν έτσι, για άλλη μια φορά, ότι μόνο με θυσίες και αγώνα μπορεί κανείς να επιτύχει κάτι πολύ υψηλό και ωραίο, κάποιον «Ολύμπιο» στόχο. Και φυσικά, η προσπάθεια αυτή, οι κόποι και οι θυσίες έχουν ανεκτίμητη αξία, για ένα επιπλέον λόγο: γιατί κανείς εκ των παιδιών αυτών δεν μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων το ποθητό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό άλλωστε και αποτελούν ένα υγιές ΠΡΟΤΥΠΟ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ για όλα τα παιδιά και ένα τέλειο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς μίμηση.

 

            Ο Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ που ευτύχησε να έχει χειροκροτήσει τουλάχιστον είκοσι χρυσά μετάλλια σε Ατομικούς Πανελλήνιους Αγώνες, τα οποία κατέκτησαν οι μικροί σκακιστές του, νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια και για την Μαριάντα και τον Χάρη, όπως και για τα άλλα χρυσά παιδιά των προηγούμενων χρόνων.

 

            Είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας, όπως πρέπει να είναι υπερήφανοι όλοι όσοι γαλουχούν ψυχές νεοσσών και συμπαρίστανται στον αγώνα των μικρών μαθητών τους, υπερήφανοι ακριβώς γι’ αυτόν τον αγώνα!!

 

            Σημείωση: Η Μαριάντα και ο Χάρης θα βραβευτούν με μετάλλιο και ανάλογο δίπλωμα σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στον Όμιλο εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος, θα έχουν δε υποτροφία σε κάθε σκακιστική εκπαιδευτική προσπάθειά τους στον Όμιλο.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

            Ο Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ σύντομα θα ανακοινώσει το Πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες των μαθημάτων και των λοιπών δραστηριοτήτων του, μέσα στο πλαίσια των οδηγιών των υπευθύνων Υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας και των Προπονητικών και Αγωνιστικών Πρωτοκόλλων της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και της Γ.Γ.Α.

 

            Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

 

 

                                                Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                                                                                                                             Ο Πρόεδρος

 

                                                Κωνσταντίνος Βάθης                                                                                                                                                                                                  Ιωάννης Παναγάκος