ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

2022-06-22 19:57

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

 

            Μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ομαδικό Παμπαίδων-10 Αττικής 2022 το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου, κατά το οποίο τα παιδιά του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ κατέκτησαν το Χρυσό μετάλλιο αήττητα, με 5/5 νίκες, για άλλη μια φορά ο Όμιλός μας έχει τη χαρά να πανηγυρίσει για τις εξαιρετικές επιτυχίες σκακιστών του σε Πανελλήνιους αγώνες.

 

            Συγκεκριμένα, στα φετινά Πανελλήνια Μαθητικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τελείωσαν την Κυριακή 13/6/2022, ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΛΑΜΠΟΣ και η αδερφή ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΛΑΜΠΟΥ αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας στο Πανελλήνιο Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Β΄ και Γ΄ Δημοτικού, αντίστοιχα.

 

            Εκτός αυτών των δύο διακρίσεων, ακόμα τέσσερις σκακιστές μας που έλαβαν μέρος στους αγώνες σημείωσαν λαμπρά αποτελέσματα, παρά την απειρία των τριών εξ αυτών. Συγκεκριμένα:

 

            Στην Β΄ Δημοτικού, ο Σκακιστής μας ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, παρά την απειρία του σημείωσε εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε την 8η θέση, σε ισοβαθμία με την 6η.

 

            Στη Δ΄ Δημοτικού, ο Σκακιστής μας ΖΑΡΑΚΟΤΑΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ-ΡΑΦΑΗΛ, παρά την απειρία του σημείωσε εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε την 29η θέση, σε ισοβαθμία με την 24η, επί συνόλου 83 σκακιστών.

 

            Στη ΣΤ΄ Δημοτικού, ο Σκακιστής μας ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, παρά την ελλιπή προετοιμασία του δια της μη συμμετοχής του σε αγώνες κατά το τελευταίο διάστημα, λόγω άλλων υποχρεώσεών του, σημείωσε εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε την 43η θέση, σε ισοβαθμία με την 41η θέση, επί συνόλου 72 σκακιστών.

 

            Στα Λύκεια, ο πολυβραβευμένος Σκακιστής μας σε Πανελλήνιους και άλλους αγώνες ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ, κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο με την Ομάδα της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Λυκείων.

 

            Οι διακρίσεις αυτές των σκακιστών μας είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι σε ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που στόχο έχει την κατάκτηση του Σκακιστικού και συνάμα του Ανθρώπινου Ολύμπου, μέσα από αλλεπάλληλες νίκες επί του «εαυτού» του κάθε αθλητή μας.

 

            Έτσι οι διάκριση αυτή είναι ο τελευταίος, για την ώρα, σταθμός της πιο πάνω διαδρομής στην οποία μερικοί από τους προηγούμενους, ειδικά για τον Χάρη και τη Μαριάντα ήσαν:

 

            Για τον ΧΑΡΗ:

            -           Χρυσό μετάλλιο το 2020 στα Νήπια στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα 2020 (Πρωταθλητής Ελλάδας 2020 στα Νήπια).

            -           Ασημένιο Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων κάτω των οκτώ ετών το 2020, (Δευτεραθλητής Ελλάδας 2020 στους Παμπαίδες κάτω των οκτώ ετών).

            -           Χρυσό Μετάλλιο στο Διαδικτυακό Κοινό Ατομικό Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Ελλάδας-Κύπρου 2020 στα Νήπια, (Άτυπος Πρωταθλητής Ελλάδας Κύπρου 2020 στα Νήπια).

            -           Χρυσό Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων κάτω των οκτώ ετών το 2020, (Πρωταθλητής Ελλάδας 2021 στους Παμπαίδες κάτω των οκτώ ετών).

            -           Χρυσό Μετάλλιο με την Ομάδα του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ στο Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων-10 Αττικής 2022.

            -           Πάμπολλα Μετάλλια, σε διάφορα Τουρνουά, όπως, π.χ. στο τελευταίο χρονολογικά, το Διεθνές Τουρνουά της Νίκαιας («Τιμή στην Εθνική Αντίσταση»), όπου κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο στα αγόρια κάτω των οκτώ, στον Β΄ Όμιλο του Τουρνουά.

 

            Για την ΜΑΡΙΑΝΤΑ:

            -           Χρυσό Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σκακιστικό Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα στα Νήπια το 2019 και Ασημένιο στους ίδιους Αγώνες στη Γενική Κατάταξη (Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα Νήπια το 2019).

            -           Δύο Χρυσά Μετάλλια στο Πανελλήνιο Σκακιστικό Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα 2020, ένα στη Γενική Κατάταξη και ένα στην Κατάταξη Κοριτσιών στην Α΄ τάξη Δημοτικού, (Πρωταθλήτρια Ελλάδας στη Γενική Κατάταξη και Πρωταθλήτρια Κοριτσιών Ελλάδας το 2020, στην Α΄ Δημοτικού).

            -           Ασημένιο Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παγκορασίδων κάτω των οκτώ ετών το 2020, (Δευτεραθλήτρια Ελλάδας στις Παγκορασίδες κάτω των οκτώ ετών).

            -           Χρυσό Μετάλλιο στο Διαδικτυακό Κοινό Ατομικό Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Ελλάδας-Κύπρου 2020 στην Α΄ Δημοτικού, (Άτυπη Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κύπρου 2020 στην Α΄ Δημοτικού).

            -           Χρυσό Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παγκορασίδων κάτω των οκτώ ετών το 2020, (Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2021 στις Παγκορασίδες κάτω των οκτώ ετών).

            -           Χρυσό Μετάλλιο με την Ομάδα του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ στο Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων-10 Αττικής 2022.

            -           Πάμπολλα Μετάλλια, Χρυσά ως επί το πλείστον, σε διάφορα Τουρνουά, όπως, π.χ. στο τελευταίο χρονολογικά, το Διεθνές Τουρνουά της Νίκαιας 2021 («Τιμή στην Εθνική Αντίσταση»), όπου κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στα κορίτσια κάτω των οκτώ, στον Β΄ Όμιλο του Τουρνουά.

 

            Τους παραπάνω σκακιστές, που πέτυχαν την καταξίωσή τους ως αθλητές, και μόνο που έλαβαν τη δύσκολη απόφαση και την έκαναν πράξη, δηλαδή αγωνίστηκαν σε ανώτατο επίπεδο, συγχαίρουμε, όχι, τόσο, για τις τόσο μεγάλες διακρίσεις τους, όσο για την προσπάθεια, τον κόπο και τις θυσίες στις οποίες οικειοθελώς υποβλήθηκαν, ώστε να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να αγωνιστούν με τόσο υψηλές προδιαγραφές επιτυχίας. Δεν ήταν τυχαίο ότι σε τόσο υψηλό επίπεδο αγώνων δύο εξ αυτών στέφτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας.

 

            Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα πολύωρων καθημερινών προπονήσεων επί τέσσερις εκπαιδευτικές χρονιές και αγωνιστικές περιόδους, μετά των θερινών και των άλλων διακοπών του σχολικού έτους, είτε μετά του προπονητή τους και των συνεργατών του οι οποίοι με μεγάλη αγάπη και αγωνία έδωσαν και την ψυχή τους για τα παιδιά αυτά, είτε με τη βοήθεια φίλων σκακιστών της επαρχίας κατά την περίοδο των διακοπών, είτε με τη μεγαλειώδη προσπάθεια και τον εναγώνιο αγώνα των γονιών τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Πανδημίας, που θυσίασαν κάθε είδους άνεση, ευκολία και απόλαυση για να σταθούν σαν βράχοι, οδηγοί και παραστάτες στα παιδιά τους στην προσπάθειά τους να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους αγώνες, είτε με τις κάθε είδους διευκολύνσεις του Ομίλου μας για να έχουν την κατάλληλη προετοιμασία, και πάντα με βάση την πείσμονα αποφασιστικότητά τους που ξεπέρναγε τόσες και τόσες δυσκολίες, μέσα από μια συνεχή πάλη με αντίξοες συνθήκες και επώδυνα προβλήματα.

 

            Και έτσι ήρθαν τα χρυσά αποτελέσματα που στηρίχτηκαν επίσης και στην αδάμαστη θέληση και το αγέρωχο αγωνιστικό φρόνημα των παιδιών μας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

 

            Απέδειξαν έτσι, για άλλη μια φορά, ότι μόνο με θυσίες και αγώνα μπορεί κανείς να επιτύχει κάτι πολύ υψηλό και ωραίο, κάποιον «Ολύμπιο» στόχο. Και φυσικά, η προσπάθεια αυτή, οι κόποι και οι θυσίες έχουν ανεκτίμητη αξία, για ένα επιπλέον λόγο: γιατί κανείς εκ των παιδιών αυτών δεν μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων το ποθητό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό άλλωστε και αποτελούν ένα υγιές ΠΡΟΤΥΠΟ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ για όλα τα παιδιά και ένα τέλειο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς μίμηση.

 

            Ο Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ που ευτύχησε να έχει χειροκροτήσει τουλάχιστον είκοσι χρυσά μετάλλια σε Ατομικούς Πανελλήνιους Αγώνες, τα οποία κατέκτησαν οι μικροί σκακιστές του, νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια και για τον Χάρη, τη Μαριάντα, τον Γιώργο, τον Τιμολέοντα-Ραφαήλ, τον Ιωάννη και τον Ηλία, όλα δε, αυτά τα παιδιά θα βραβευτούν με Χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στον Όμιλο, όπως, φυσικά, θα βραβευτούν με ανάλογο μετάλλιο και δίπλωμα όλα τα παιδιά μας που αγωνίστηκαν και σε όλους τους άλλους αγώνες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

 

            Είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας, όπως πρέπει να είναι υπερήφανοι όλοι όσοι γαλουχούν ψυχές νεοσσών και συμπαρίστανται στον αγώνα των μικρών μαθητών τους, υπερήφανοι ακριβώς γι’ αυτόν τον αγώνα!!

 

        

 

Στην πρώτη φωτογραφία: Η Σκακίστρια του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΛΑΜΠΟΥ, Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2022 με το Κύπελλο και Χρυσό Μετάλλιο

κατά τη στιγμή της βράβευσης των μαθητριών της Γ΄ Δημοτικού (13/6/2022).

 

Στη δεύτερη φωτογραφία: Ο Σκακιστής του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΜΠΟΣ, Πρωταθλητής Ελλάδας 2022 με το Κύπελλο και Χρυσό Μετάλλιο

κατά τη στιγμή της βράβευσης των μαθητριών της Γ΄ Δημοτικού (13/6/2022).

 

            Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

 

 

            Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                                     Ο Πρόεδρος

 

                        Κωνσταντίνος Βάθης                                                                                                                                                                                                              Ιωάννης Παναγάκος

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

 

            Μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ομαδικό Παμπαίδων-10 Αττικής 2022 το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου, κατά το οποίο τα παιδιά του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ κατέκτησαν το Χρυσό μετάλλιο αήττητα, με 5/5 νίκες, για άλλη μια φορά ο Όμιλός μας έχει τη χαρά να πανηγυρίσει για τις εξαιρετικές επιτυχίες σκακιστών του σε Πανελλήνιους αγώνες.

 

            Συγκεκριμένα, στα φετινά Πανελλήνια Μαθητικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τελείωσαν την Κυριακή 13/6/2022, ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΛΑΜΠΟΣ και η αδερφή ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΛΑΜΠΟΥ αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας στο Πανελλήνιο Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Β΄ και Γ΄ Δημοτικού, αντίστοιχα.

 

            Εκτός αυτών των δύο διακρίσεων, ακόμα τέσσερις σκακιστές μας που έλαβαν μέρος στους αγώνες σημείωσαν λαμπρά αποτελέσματα, παρά την απειρία των τριών εξ αυτών. Συγκεκριμένα:

 

            Στην Β΄ Δημοτικού, ο Σκακιστής μας ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, παρά την απειρία του σημείωσε εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε την 8η θέση, σε ισοβαθμία με την 6η.

 

            Στη Δ΄ Δημοτικού, ο Σκακιστής μας ΖΑΡΑΚΟΤΑΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ-ΡΑΦΑΗΛ, παρά την απειρία του σημείωσε εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε την 29η θέση, σε ισοβαθμία με την 24η, επί συνόλου 83 σκακιστών.

 

            Στη ΣΤ΄ Δημοτικού, ο Σκακιστής μας ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, παρά την ελλιπή προετοιμασία του δια της μη συμμετοχής του σε αγώνες κατά το τελευταίο διάστημα, λόγω άλλων υποχρεώσεών του, σημείωσε εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε την 43η θέση, σε ισοβαθμία με την 41η θέση, επί συνόλου 72 σκακιστών.

 

            Στα Λύκεια, ο πολυβραβευμένος Σκακιστής μας σε Πανελλήνιους και άλλους αγώνες ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ, κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο με την Ομάδα της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Λυκείων.

 

            Οι διακρίσεις αυτές των σκακιστών μας είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι σε ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που στόχο έχει την κατάκτηση του Σκακιστικού και συνάμα του Ανθρώπινου Ολύμπου, μέσα από αλλεπάλληλες νίκες επί του «εαυτού» του κάθε αθλητή μας.

 

            Έτσι οι διάκριση αυτή είναι ο τελευταίος, για την ώρα, σταθμός της πιο πάνω διαδρομής στην οποία μερικοί από τους προηγούμενους, ειδικά για τον Χάρη και τη Μαριάντα ήσαν:

 

            Για τον ΧΑΡΗ:

            -           Χρυσό μετάλλιο το 2020 στα Νήπια στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα 2020 (Πρωταθλητής Ελλάδας 2020 στα Νήπια).

            -           Ασημένιο Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων κάτω των οκτώ ετών το 2020, (Δευτεραθλητής Ελλάδας 2020 στους Παμπαίδες κάτω των οκτώ ετών).

            -           Χρυσό Μετάλλιο στο Διαδικτυακό Κοινό Ατομικό Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Ελλάδας-Κύπρου 2020 στα Νήπια, (Άτυπος Πρωταθλητής Ελλάδας Κύπρου 2020 στα Νήπια).

            -           Χρυσό Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων κάτω των οκτώ ετών το 2020, (Πρωταθλητής Ελλάδας 2021 στους Παμπαίδες κάτω των οκτώ ετών).

            -           Χρυσό Μετάλλιο με την Ομάδα του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ στο Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων-10 Αττικής 2022.

            -           Πάμπολλα Μετάλλια, σε διάφορα Τουρνουά, όπως, π.χ. στο τελευταίο χρονολογικά, το Διεθνές Τουρνουά της Νίκαιας («Τιμή στην Εθνική Αντίσταση»), όπου κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο στα αγόρια κάτω των οκτώ, στον Β΄ Όμιλο του Τουρνουά.

 

            Για την ΜΑΡΙΑΝΤΑ:

            -           Χρυσό Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σκακιστικό Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα στα Νήπια το 2019 και Ασημένιο στους ίδιους Αγώνες στη Γενική Κατάταξη (Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα Νήπια το 2019).

            -           Δύο Χρυσά Μετάλλια στο Πανελλήνιο Σκακιστικό Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα 2020, ένα στη Γενική Κατάταξη και ένα στην Κατάταξη Κοριτσιών στην Α΄ τάξη Δημοτικού, (Πρωταθλήτρια Ελλάδας στη Γενική Κατάταξη και Πρωταθλήτρια Κοριτσιών Ελλάδας το 2020, στην Α΄ Δημοτικού).

            -           Ασημένιο Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παγκορασίδων κάτω των οκτώ ετών το 2020, (Δευτεραθλήτρια Ελλάδας στις Παγκορασίδες κάτω των οκτώ ετών).

            -           Χρυσό Μετάλλιο στο Διαδικτυακό Κοινό Ατομικό Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Ελλάδας-Κύπρου 2020 στην Α΄ Δημοτικού, (Άτυπη Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κύπρου 2020 στην Α΄ Δημοτικού).

            -           Χρυσό Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παγκορασίδων κάτω των οκτώ ετών το 2020, (Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2021 στις Παγκορασίδες κάτω των οκτώ ετών).

            -           Χρυσό Μετάλλιο με την Ομάδα του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ στο Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων-10 Αττικής 2022.

            -           Πάμπολλα Μετάλλια, Χρυσά ως επί το πλείστον, σε διάφορα Τουρνουά, όπως, π.χ. στο τελευταίο χρονολογικά, το Διεθνές Τουρνουά της Νίκαιας 2021 («Τιμή στην Εθνική Αντίσταση»), όπου κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στα κορίτσια κάτω των οκτώ, στον Β΄ Όμιλο του Τουρνουά.

 

            Τους παραπάνω σκακιστές, που πέτυχαν την καταξίωσή τους ως αθλητές, και μόνο που έλαβαν τη δύσκολη απόφαση και την έκαναν πράξη, δηλαδή αγωνίστηκαν σε ανώτατο επίπεδο, συγχαίρουμε, όχι, τόσο, για τις τόσο μεγάλες διακρίσεις τους, όσο για την προσπάθεια, τον κόπο και τις θυσίες στις οποίες οικειοθελώς υποβλήθηκαν, ώστε να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να αγωνιστούν με τόσο υψηλές προδιαγραφές επιτυχίας. Δεν ήταν τυχαίο ότι σε τόσο υψηλό επίπεδο αγώνων δύο εξ αυτών στέφτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας.

 

            Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα πολύωρων καθημερινών προπονήσεων επί τέσσερις εκπαιδευτικές χρονιές και αγωνιστικές περιόδους, μετά των θερινών και των άλλων διακοπών του σχολικού έτους, είτε μετά του προπονητή τους και των συνεργατών του οι οποίοι με μεγάλη αγάπη και αγωνία έδωσαν και την ψυχή τους για τα παιδιά αυτά, είτε με τη βοήθεια φίλων σκακιστών της επαρχίας κατά την περίοδο των διακοπών, είτε με τη μεγαλειώδη προσπάθεια και τον εναγώνιο αγώνα των γονιών τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Πανδημίας, που θυσίασαν κάθε είδους άνεση, ευκολία και απόλαυση για να σταθούν σαν βράχοι, οδηγοί και παραστάτες στα παιδιά τους στην προσπάθειά τους να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους αγώνες, είτε με τις κάθε είδους διευκολύνσεις του Ομίλου μας για να έχουν την κατάλληλη προετοιμασία, και πάντα με βάση την πείσμονα αποφασιστικότητά τους που ξεπέρναγε τόσες και τόσες δυσκολίες, μέσα από μια συνεχή πάλη με αντίξοες συνθήκες και επώδυνα προβλήματα.

 

            Και έτσι ήρθαν τα χρυσά αποτελέσματα που στηρίχτηκαν επίσης και στην αδάμαστη θέληση και το αγέρωχο αγωνιστικό φρόνημα των παιδιών μας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

 

            Απέδειξαν έτσι, για άλλη μια φορά, ότι μόνο με θυσίες και αγώνα μπορεί κανείς να επιτύχει κάτι πολύ υψηλό και ωραίο, κάποιον «Ολύμπιο» στόχο. Και φυσικά, η προσπάθεια αυτή, οι κόποι και οι θυσίες έχουν ανεκτίμητη αξία, για ένα επιπλέον λόγο: γιατί κανείς εκ των παιδιών αυτών δεν μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων το ποθητό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό άλλωστε και αποτελούν ένα υγιές ΠΡΟΤΥΠΟ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ για όλα τα παιδιά και ένα τέλειο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς μίμηση.

 

            Ο Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ που ευτύχησε να έχει χειροκροτήσει τουλάχιστον είκοσι χρυσά μετάλλια σε Ατομικούς Πανελλήνιους Αγώνες, τα οποία κατέκτησαν οι μικροί σκακιστές του, νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια και για τον Χάρη, τη Μαριάντα, τον Γιώργο, τον Τιμολέοντα-Ραφαήλ, τον Ιωάννη και τον Ηλία, όλα δε, αυτά τα παιδιά θα βραβευτούν με Χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στον Όμιλο, όπως, φυσικά, θα βραβευτούν με ανάλογο μετάλλιο και δίπλωμα όλα τα παιδιά μας που αγωνίστηκαν και σε όλους τους άλλους αγώνες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

 

            Είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας, όπως πρέπει να είναι υπερήφανοι όλοι όσοι γαλουχούν ψυχές νεοσσών και συμπαρίστανται στον αγώνα των μικρών μαθητών τους, υπερήφανοι ακριβώς γι’ αυτόν τον αγώνα!!

 

        

 

Στην πρώτη φωτογραφία: Η Σκακίστρια του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΛΑΜΠΟΥ, Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2022 με το Κύπελλο και Χρυσό Μετάλλιο

κατά τη στιγμή της βράβευσης των μαθητριών της Γ΄ Δημοτικού (13/6/2022).

 

Στη δεύτερη φωτογραφία: Ο Σκακιστής του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΜΠΟΣ, Πρωταθλητής Ελλάδας 2022 με το Κύπελλο και Χρυσό Μετάλλιο

κατά τη στιγμή της βράβευσης των μαθητριών της Γ΄ Δημοτικού (13/6/2022).

 

            Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

 

 

            Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                                     Ο Πρόεδρος

 

                        Κωνσταντίνος Βάθης                                                                                                                                                                                                              Ιωάννης Παναγάκος