ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 - ΝΕΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΜΑΣ

2022-09-15 18:59

"Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία"

Στράβων ο Αμασεύς (Έλλην γεωγράφος, φιλόσοφος, ιστορικός, 64 π.Χ. - 24 μ.Χ.).

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

 

ΝΕΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΜΑΣ

 

          Πιστοί στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι λιλιπούτειοι σκακιστές του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ να αγωνίζονται πάντοτε για την κατάκτηση του καλύτερου που μπορούν να επιτύχουν, κατάφεραν και στα φετινά Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα για τις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 8, κάτω των 10 κ.τ.λ., που διεξήχθησαν από 18 έως 24 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Porto Palace” στη Θεσσαλονίκη), να επιτύχουν πολύ σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο.

 

          Συγκεκριμένα, οι τέσσερις σκακιστές μας που είχαν προκριθεί στα φετινά νεανικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα, πέτυχαν τα παρακάτω:

 

          Στην κατηγορία Παμπαίδων κάτω των οκτώ, ο περυσινός Πανελληνιονίκης της ίδιας κατηγορίας ΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ κατέκτησε και πάλι το Χρυσό Μετάλλιο.

 

          Στην κατηγορία Παγκορασίδων κάτω των δέκα, η περυσινή Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία Παγκορασίδων κάτω των οκτώ ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ, κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο.

 

          Στην κατηγορία Παμπαίδων κάτω των οκτώ, ο 3ος στη σειρά κατάταξης του φετινού αντίστοιχου Ατομικού Νεανικού Πρωταθλήματος Αττικής ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ κατάκτησε τη 10η θέση.

 

          Στην κατηγορία Παμπαίδων κάτω των δέκα, ο 5ος στη σειρά κατάταξης του φετινού αντίστοιχου Ατομικού Νεανικού Πρωταθλήματος Αττικής ΧΟΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ κατάκτησε τη 16η θέση.

 

          Οι παραπάνω διακρίσεις δεν έρχονται ως αστραπή εν αιθρία, αλλά είναι καρπός πολύμοχθης και φιλότιμης ανελλιπούς προετοιμασίας και η συνέχεια μιας θαυμαστής πορείας των μικρών ηλικιακά σκακιστών μας που, κατά τα τελευταία έτη, έχουν κατακτήσει πάνω από 20 Χρυσά Μετάλλια σε Πανελλήνιους Αγώνες και πάνω από 50 στα Πρωταθλήματα Αττικής – μόνο το 2022 οι μικροί σκακιστές μας πέτυχαν τα εξής:

          -         Κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ομαδικό Παμπαίδων-10 Αττικής 2022 το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου, και κατά το οποίο τα παιδιά του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ κατέκτησαν το Χρυσό μετάλλιο αήττητα, με 5/5 νίκες, για άλλη μια φορά.

          -         Δύο Χρυσά από τον ΧΑΡΗ ΛΑΜΠΟ στη Β΄ Δημοτικού, και την ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΛΑΜΠΟΥ στη Γ΄ Δημοτικού, στο Πανελλήνιο Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα.

 

          Στα Ατομικά Νεανικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Αττικής στα οποία οι πρωταθλητές μας ΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ δεν έλαβαν μέρος λόγω της απ’ ευθείας προκρίσεώς τους στους αντίστοιχους Πανελλήνιους Αγώνες, οι Σκακιστές μας ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ και ΧΟΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ επέτυχαν, ο μεν πρώτος να κατακτήσει το Χάλκινο Μετάλλιο στους Παμπαίδες -08, ο δε δεύτερος να καταταγεί 5ος στους Παμπαίδες -10 με ισοβαθμία στην τρίτη θέση.

 

          Η Διοίκηση του Ομίλου συγχαίρει όλους τους παραπάνω Σκακιστές και θα τους βραβεύσει στον Όμιλο, το δυνατό συντομότερο, για την φιλότιμη και πολύμοχθη προσπάθειά τους.

 

 

 

 

               ΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: Πρωταθλητής Ελλάδας                        ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ: Δευτεραθλήτρια Ελλάδας

 

            Στο Ατομικό Παμπαίδων κάτω των οκτώ.                                                      Στο Ατομικό Παγκορασίδων κάτω των δέκα.                   

Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα 2022

---------------------------------------------------

 

 

 

Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ: Χρυσό Μετάλλιο στο Ομαδικό Παμπαίδων-10 Αττικής 2022.

 

1η Φωτογραφία: Κατά την τελετή απονομής. 2η Φωτογραφία: Μετά την απονομή.

 

Σύνθεση Ομάδας: ΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ - ΧΟΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΖΑΡΑΚΟΤΑΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ-ΡΑΦΑΗΛ - ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Από την βράβευση απουσίαζε ο Σκακιστής μας ΖΑΡΑΚΟΤΑΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ-ΡΑΦΑΗΛ.

 

 

                                                Από παλαιότερη βράβευση (2010)                                                       ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                                του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ                                                                                         (πρώτος εξ αριστερών)

                                    για την κατάκτηση της πρώτης θέσης                                                        Κατάκτηση Χάλκινου Μεταλλίου

                                                στο Ομαδικό Παμπαίδων-10.                                                            στο Ατομικό Παμπαίδων-08 Αττικής 2022.

---------------------------------------------------

        

 

Στην πρώτη φωτογραφία: Η Σκακίστρια του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΛΑΜΠΟΥ, Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2022 με το Κύπελλο και Χρυσό Μετάλλιο

κατά τη στιγμή της βράβευσης των μαθητριών της Γ΄ Δημοτικού (13/6/2022).

 

Στη δεύτερη φωτογραφία: Ο Σκακιστής του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΜΠΟΣ, Πρωταθλητής Ελλάδας 2022 με το Κύπελλο και Χρυσό Μετάλλιο

κατά τη στιγμή της βράβευσης των μαθητριών της Γ΄ Δημοτικού (13/6/2022).

 

            Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

 

 

            Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος

 

                        Κωνσταντίνος Βάθης                                                                                                                                                                                                              Ιωάννης Παναγάκος