ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ (ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018-2019)

2018-08-29 21:39

"Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία"

Στράβων ο Αμασεύς (Έλλην γεωγράφος, φιλόσοφος, ιστορικός, 64 π.Χ. - 24 μ.Χ.).

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

 

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΚΑΚΙΟΥ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ

(ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018-2019)

 

            Ο Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ξεκινά, από τις 5 Σεπτεμβρίου, τη λειτουργία της Σκακιστικής του Ακαδημίας για τη νέα σχολική χρονιά. Η διεύθυνση του παλαιού (ισχύοντος ακόμα) και του νέου (στο άμεσο μέλλον) χώρου προπονήσεων και αγώνων φαίνεται στο τέλος του Δελτίου.

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

 

ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΤΕΤΑΡΤΗ (Τμήμα «ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ»)– ΣΑΒΒΑΤΟ (Τμήμα «ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ»): 17.30 – 18.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

 

ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΑΞΕΩΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ (Τμήμα «ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ») – ΣΑΒΒΑΤΟ (Τμήμα «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ»): 18.00 – 19.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ. Σημείωση: Επικάλυψη με Τμήμα Ημιπροχωρημένων και Προχωρημένων, για να παίζουν παρτίδες μαζί τους, εφόσον θα είναι παρόντες και Ημιπροχωρημένοι ή Προχωρημένοι μαθητές: 18.40-19.00.

 

ΗΜΙΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ – ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ: ΤΕΤΑΡΤΗ (Τμήμα «ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ - ΣΩΚΡΑΤΗΣ»): 19.30 – 21.30 με έμφαση στην ύλη των Ημιπροχωρημένων. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ. Σημείωση: Δυνητικά: Επικάλυψη με Τμήμα Αρχαρίων – Παρτίδες: 18.40-19.00. Επιπλέον Παρτίδες: 20.30-21.30.

 

ΗΜΙΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ – ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ - ΕΝΗΛΙΚΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ (Τμήμα «ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ - ΠΛΑΤΩΝ»): 19.30 – 22.30 με έμφαση στην ύλη των Προχωρημένων. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ. Σημείωση: Δυνητικά: Επικάλυψη με Τμήμα Αρχαρίων – Παρτίδες: 18.40-19.00. Επιπλέον Παρτίδες: 21.30-22.30. Σημείωση 2η: Για τους ενηλίκους η αίθουσα μπορεί να διατίθεται για παρτίδες υπό μορφή Λέσχης, με σεβασμό πάντοτε στη λειτουργία του χώρου η οποία απαιτεί απόλυτη ησυχία.

 

ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ

 

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ «ΕΥΖΗΝ»: ΔΕΥΤΕΡΑ 18.30-20.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

 

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ «Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ»: ΔΕΥΤΕΡΑ 20.00-21.30. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ με καθηγητές GRANDMASTER– INTERNATIONAL MASTER - FIDE MASTER, λεπτομέρειες για τα οποία θα ανακοινωθούν λίαν συντόμως.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΔΙΔΑΚΤΡΑ: Αρχάριοι και Λοιπά Τμήματα, πλην Τμημάτων GRANDMASTER– INTERNATIONAL MASTER - FIDE MASTER: Δέκα (10) ευρώ. Νήπια και Προνήπια: ΔΩΡΕΑΝ. Αρχάριοι Μαθητές Α΄ Δημοτικού: Έκπτωση 50%. Τμήματα GRANDMASTER– INTERNATIONAL MASTER - FIDE MASTER: Δέκα πέντε (15) ευρώ. Το κόστος αυτό αναφέρεται σε άπαξ της εβδομάδας παρακολούθηση ενός Τμήματος. Για περισσότερα Τμήματα τα δίδακτρα εξαρτώνται από τον αριθμό και το είδος των Τμημάτων που παρακολουθεί ο μαθητής.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(στην ηλεκτρονική διεύθυνση: panioan@otenet.gr (προτιμητέο) ή, εναλλακτικά, στους αρ. τηλ. 210-65.24.094, 690-65.83.797, ή, επίσης, στην αίθουσα προπονήσεων κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες)

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:        ……………………………    ΤΑΞΗ: …………        ΣΧΟΛΕΙΟ:     …………

ΤΗΛ.   …………………..…………..            ΓΝΩΣΕΙΣ:      ..……........…(π.χ. Αρχάριος, Προχωρημένος, κ.τ.λ.)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ηλεκτρονική: ...........................................                 Ταχυδρομική: .......................................

            Ποιό Τμήμα σας ενδιαφέρει; …………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

ΑΓΩΝΕΣ

            Ομαδικοί Διασυλλογικοί Αγώνες: Κυριακή πρωί εντός ή εκτός έδρας.

            Ατομικοί Αγώνες Προπόνησης στον Όμιλο: Κυριακή πρωί ή απόγευμα, (σύστημα κυκλικό ή Ελβετικό ή Ματς ανά δύο, Σύστημα «Σεβενίγκεν», κ.τ.λ.).

            Διάφορα Ατομικά Τουρνουά άλλων διοργανωτών.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

            Πλέον της καθαρά σκακιστικής εκπαιδεύσεως οι μαθητές της Σκακιστικής μας Ακαδημίας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και να επωφεληθούν από τις Πολιτιστικές, Λογοτεχνικές και Φυσιολατρικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει ή οργανώνει ο Όμιλός μας, κυρίως δε να κερδίσουν ηθικά από τα μαθήματα ήθους και ζωής τα οποία χαρακτηρίζουν το Εκπαιδευτικό και Παιδαγωγικό μας έργο, ενώ δε θα τους λείψουν και οι ευκαιρίες να καταξιωθούν και αγωνιστικά, ακολουθώντας το παράδειγμα κάποιων απ’ την πληθώρα των πρωταθλητών μας στο δρόμο προς την κορυφή της επιτυχίας.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

            Θα ήταν ευχής έργο αν είχαμε όλες τις δηλώσεις συμμετοχής το δυνατόν συντομότερο, αν είναι δυνατόν από τώρα, στο e-mail: panioan@otenet.gr και αν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ξεκίναγαν την προπόνηση από 6/9/17.

            Για πληροφορίες στον Πρόεδρο του Ομίλου, Ιωάννη Παναγάκο, τηλ. 210-65.24.094, 690-65.83.797, καθώς και στην Ιστοσελίδα του Ομίλου στη διεύθυνση: https://a-p-o-aigli-papagoy1.webnode.gr/. Επίσης μπορείτε να ζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στην ηλεκτρονική διεύθυνση panioan@otenet.gr

            Σχετικό video (οι μικροί μαθητές του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ στην τηλεόραση): https://www.youtube.com/watch?v=4qLgdKAXbOo.

 

            ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ

            -           Ανακοίνωση - Φόρμα Δηλώσεως συμμετοχής.

            -           Σχετική Βιβλιογραφία. (Απόσπασμα από την υπ’ Αριθμ. Πρωτοκόλλου: 63859/Γ1 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία εντάσσεται το σκάκι στο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων, Απόσπασμα από το Άρθρο 34 του Νόμου 2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄), όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Άρθρο 38 του Νόμου Ν. 4115/2013, το οποίο προβλέπει διάφορες πριμοδοτήσεις για την εισαγωγή στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των μαθητών οι οποίοι διακρίνονται σε αγώνες, Απόσπασμα διάλεξης του Ιωάννη Παναγάκου για τα Αποτελέσματα των Επιστημονικών Ερευνών που τεκμηριώνουν τη Εκπαιδευτική Αξία του Σκακιού, Λίγα λόγια για τον Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ, Απόσπασμα από το Καταστατικό του Ομίλου, Αποσπάσματα Αφιερωμάτων Εφημερίδων στον Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στον Πρόεδρο του Ομίλου, Ιωάννη Παναγάκο, Βλαχάβα 19, 156 69 ΠΑΠΑΓΟΣ. ΤΗΛ: 210 - 65.24.094, 690-65.83.797. e-mail:    panioan@otenet.gr.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ: ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ 2-6

(όχι επί της Νευροκοπίου αλλά στην αλάνα που αντιστοιχεί στον αριθμό 2-6 της Νευροκοπίου)

ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 4

 

(ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ)

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ:

                α. ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ: ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΝΙΑΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

                β. ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ: ΠΙΝΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

                γ. ΑΠΟ ΧΟΛΑΡΓΟ: ΠΙΝΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

                δ. ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ: ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΙΩΝΙΑΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ:

ΒΛΑΧΑΒΑ 19, 156 69 ΠΑΠΑΓΟΣ ΤΗΛ. – FAX: 210-65.24.094, 690-65.83.797, e-mail: panioan@otenet.gr

 

            Στον παραπάνω χώρο θα είμαστε μέχρι, περίπου τέλος Σεπτεμβρίου. Από εκεί και μετά στην Λαχανά 5 και Εθνικής Αμύνης. Η Λαχανά είναι παράδρομος της Νευροκοπίου, στο ύψος της τωρινής διεύθυνσής μας.

 

            Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                                                                       Ο Πρόεδρος

             Κωνσταντίνος Βάθης                                                                                                                                                                                                                                                 Ιωάννης Παναγάκος