ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

2021-09-17 20:10

17 Σεπτεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ. 389

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021-2022

ΗΜΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

 

          Αγαπητοί φίλοι,

 

          Λόγω της ανάγκης να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις οδηγίες της Πολιτείας για την προστασία από τον κορωνοϊό, αλλά και για λόγους οργανώσεως των μαθημάτων στον ανώτατο βαθμό από απόψεως ποιότητας που αρμόζει στον Όμιλο και στους μαθητές του, τα Μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 2 Οκτωβρίου με ένα εντελώς πρωτότυπο τρόπο, στο ύπαιθρο.

 

          Συγκεκριμένα, στις 2 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο οι Σκακιστές μας, καθώς και οι μικροί μαθητές της Σκακιστικής μας Ακαδημίας, παλαιοί και νέοι, με τους γονείς τους, θα μπορούν να έχουν την πρώτη επαφή με τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ για τη νέα σχολική χρονιά, από 17.00 έως 21.00, στο Μεγάλο Πάρκο του Παπάγου, στην τοποθεσία «Φοίβος», δηλαδή στο Γήπεδο - Στίβο που βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Μεγάλου Πάρκου του Παπάγου, πίσω από το κέντρο Piu Verde και την τεχνική λίμνη, με είσοδο από την οδό Κορυτσάς. Εκεί, ο Όμιλος θα συμμετάσχει στην εκδήλωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού «Ημέρα Συλλόγων» που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα εκείνη, και κατά την οποία οι Σύλλογοι του Δήμου μπορούν να παρουσιάσουν στο κοινό την ταυτότητά τους ή και διάφορα δρώμενα σχετικά μ’ αυτήν.

 

          Από τη μέχρι τώρα εξέταση του θέματος και με βάση την εμπειρία μας από τα προηγούμενα, προ κορωνοϊού χρόνια, προσανατολιζόμαστε, εκτός των άλλων δρώμενων που ενδεχομένως θα παρουσιάσουμε, να αναπτύξουμε τραπέζια με σκακιέρες, όπως και στο παρελθόν, κάτω από τα δέντρα ή μέσα στο γήπεδο, όπου το κοινό και ιδίως τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία:

           - Είτε να παίξουν μεταξύ τους φιλικές παρτίδες.

           - Είτε να παρακολουθήσουν ένα μάθημα Σκακιού ως αρχάριοι.

           - Είτε να παρακολουθήσουν ένα μάθημα Σκακιού ως προχωρημένοι.

           - Είτε να παίξουν σε αγώνα «Επίδειξης Σιμουλτανέ» που θα δώσει κάποιος ισχυρός Σκακιστής παίζοντας ταυτόχρονα με πολλούς αντιπάλους.

           - Είτε, τέλος, να συμμετάσχουν σε αγώνες Γρήγορου Σκακιού που θα λάβουν χώρα παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες.

 

          Εκτός αυτών, θα μπορούσαμε, παράλληλα, να παρουσιάσουμε σε οθόνη ένα βίντεο για τον Όμιλό μας, π.χ. βίντεο από τηλεοπτική συνέντευξη των μαθητών και του Προέδρου, όπως και παλαιότερα, (είναι ζητούμενο η εξεύρεση μεγάλης οθόνης με κατάλληλο μηχάνημα προβολής ή ένα home cinema).

 

          Θα ήταν ευχής έργο αν μοιραζόσαστε μαζί μας τις όποιες, σίγουρα πολύ χρήσιμες ιδέες σας επί του προκειμένου, πράγμα για το οποίο σας παρακαλούμε ευελπιστώντας πως θα ανταποκριθείτε.

 

          Σε ότι αφορά τη συμμετοχή ενός εκάστου από όλους εμάς που βρίσκουμε στον Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ μια όμορφη στέγη να στεγάσει τις πνευματικές μας ανησυχίες, η συμμετοχή μας αυτή, και μάλιστα η πολυπληθής συμμετοχή μας, εκτός του ότι θα είναι μια ευκαιρία να χαρούν τα παιδιά και με κάτι διαφορετικό και θα τους δώσει την ευκαιρία να δουν ένα σύνολο διαφόρων δραστηριοτήτων από όλους τους Συλλόγους του Δήμου, θα δώσει και σε μας την ευκαιρία να δείξουμε και στους μη γνωρίζοντες για μας: τί ακριβώς και πόσοι είμαστε, τί κάνουμε και, γενικώς, να παρουσιάσουμε την ταυτότητά μας.

 

          Εκτός από τη συμμετοχή μας βέβαια, ένα ζητούμενο, εξ ίσου σημαντικό είναι και η προσφορά βοηθείας. Επ’ αυτού, η ζητούμενη βοήθεια αφορά την ανταλλαγή απόψεων και τη συναπόφαση για το τί μέλλει γενέσθαι, την ανάληψη, ενδεχομένως, από ορισμένους γονείς ή μέλη του Ομίλου κάποιας εργασίας προπαρασκευής ή εκτέλεσης, όπως, π.χ. τη μεταφορά του υλικού, και, το κυριότερο, την ενεργό συμμετοχή όλων μας με τα παιδιά και τους φίλους μας.

 

          Επειδή είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει και κατάλληλος συντονισμός, σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε, τί μπορεί ο καθένας σας να πράξει για την εκδήλωση αυτή. Η απάντησή σας μπορεί να είναι είτε με μήνυμα είτε τηλεφωνικώς.

 

          Πλέον αυτών, παρακαλούμε να όλους όσοι έχουν διάθεση προσφοράς, όπως παραπάνω, και μπορούν να διαθέσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για γενικότερη βοήθεια, συμμετέχοντας στην Επιτροπή που θα αναλάβει να βοηθήσει τη Διοίκηση, να μας ενημερώσουν σχετικά.

 

          Σε ότι αφορά την κατανομή των μαθητών στα Τμήματα που θα αρχίσουν να λειτουργούν αμέσως μετά την 2α Οκτωβρίου, καθώς και διάφορες λεπτομέρειες λειτουργίας των Τμημάτων, ο Πρόεδρος του Ομίλου θα προσπαθήσει να έλθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθένα εκ των γονέων και σκακιστών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στα μαθήματα, ώστε να διευθετήσουμε από κοινό την κατανομή αυτή, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων. Εξυπακούεται ότι η πιο πάνω διαδικασία μπορεί να συντομευτεί εάν και οι ίδιοι γονείς και σκακιστές επιδιώξουν να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο το δυνατό συντομότερο.

 

          Τέλος, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία και τις οδηγίες του Δήμου, θα πρέπει, τόσο κατά την εκδήλωση της 2ας Οκτωβρίου, όσο και κατά τη λειτουργία των Τμημάτων της Σκακιστικής μας Ακαδημίας, όλοι μας να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις καθώς και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την υγεία των μαθητών, των γονέων και του προσωπικού του Ομίλου.

 

          Σημείωση: Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών θα σας αποσταλεί μήνυμα για το τί δέον γενέσθαι μέχρι το μεσημέρι της 2/10/21.

 

          Σας ευχαριστούμε!

        

        ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!