ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ (ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019-2020)

2019-09-05 22:30

ΓΕΝΙΚΑ

            Ο Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ξεκινά, από τις 7 Σεπτεμβρίου, τη λειτουργία της Σκακιστικής του Ακαδημίας για τη νέα σχολική χρονιά.

            Χώρος Προπονήσεων: Αναστάσεως 90 Παπάγος (Κτήριο Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, Πρώην Δημαρχείο – Υπόγειο-1).

            Έναρξη Εγγραφών και ελαφράς προπόνησης: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, από 17.00 έως 21.30.

            Τμήματα που θα λειτουργήσουν, γενικά, όπως στον Πίνακα Τμημάτων παρακάτω, (σελ. 2-5).

            Τμήματα που θα λειτουργήσουν αμέσως από 7/9/19 και για τα οποία παρακαλούνται όσοι θα συμμετάσχουν να συμπληρώσουν τη συνημμένη Φόρμα Εγγραφής-Συμμετοχής Μαθητή και να την αποστείλουν στο e-mail: panioan@otenet.gr το δυνατόν συντομότερο ή να την παραδώσουν στον Όμιλο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων:

            -           Τα Τμήματα της Τετάρτης και του Σαββάτου απόγευμα, (Αρχαρίων, Ημιπροχωρημένων, Προχωρημένων, Ενηλίκων) όπως στον Πίνακα παρακάτω.

            Τμήματα που θα λειτουργήσουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι, το αργότερο, την 1η Οκτωβρίου: Όλα τα υπόλοιπα του σχετικού Πίνακα (σελ. 2-5), αρκεί να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Προς τούτο θα πρέπει και σ’ αυτή την περίπτωση όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν τη συνημμένη Φόρμα Εγγραφής-Συμμετοχής Μαθητή και να την αποστείλουν στο e-mail: panioan@otenet.gr μέχρι 15 Σεπτεμβρίου ή να την παραδώσουν στον Όμιλο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

            Παρατηρήσεις:

            Μέχρι να οριστικοποιηθεί το Πρόγραμμα, δηλαδή μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, τα μαθήματα θα είναι αφενός μεν αναγνωριστικά για να διαπιστωθεί το επίπεδο γνώσεων και εν γένει δυναμικότητας του κάθε παιδιού, αφετέρου δε μαθήματα προετοιμασίας και ομαλής εντάξεως των μαθητών στο τελικό Τμήμα τους.

            Τα μαθήματα αυτά θα περιλαμβάνουν: παρτίδες, αναλύσεις παρτίδων, ασκήσεις, προκαταρκτικά μαθήματα σε νέους αρχαρίους (μόνο για το Τμήμα των Αρχαρίων), περιλήψεις διαφόρων αντικειμένων για τους ημιπροχωρημένους και προχωρημένους, επιπλέον δε, σε κάποια απ’ αυτά, θα περιλαμβάνεται και δοκιμασία κατατάξεως (βλ. παρακάτω στην παράγραφο «Δικαίωμα και Προϋποθέσεις Φοιτήσεως σε κάθε Τμήμα»).

            Όσοι εξ αυτών που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Σεπτεμβρίου επιθυμούν, μπορούν - θα λέγαμε επιβάλλεται - να φέρουν παρτιδόφυλλα παρτίδων τους για ανάλυση.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ:

ΤΕΤΑΡΤΗ: Τμήμα «ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ» από 17.00 έως 17.30.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Τμήμα «ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ» από 18.00 – 18.30.

Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

 

ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΑΞΕΩΣ:

ΤΕΤΑΡΤΗ: Τμήμα «ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ» από 17.30 έως 18.30.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Τμήμα «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ» από 18.30 – 19.30.

Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

 

ΗΜΙΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ – ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ:

ΤΕΤΑΡΤΗ: Τμήμα «ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ»: 18.30 – 20.00 με έμφαση στην ύλη των Ημιπροχωρημένων.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Τμήμα «ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ»: 19.30 – 21.00 με έμφαση στην ύλη των Προχωρημένων.

Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

Σημείωση: Το Τμήμα αυτό μπορούν να το παρακολουθούν και ενήλικοι.

 

ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "ΕΥΖΗΝ". Από 16.30 έως 18.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ. Απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός μαθητών: 5.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "ΝΙΜΤΣΟΒΙΤΣ". Από 18.00 έως 19.00Λεπτομέρειες θα καθοριστούν λίαν συντόμως. Βλ. επίσης σημείωση στο τέλος. Διδάσκει ο FIDE master ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΖΟΥΜΠΑΣ.

 

ΤΡΙΤΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ". Από 17.00 έως 19.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ. Απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός μαθητών: 5.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "ΣΩΚΡΑΤΗΣ". Από 20.00 έως 21.30. Διδάσκει ο FIDE master ΣΤΑΘΗΣ ΓΑΖΗΣ. Απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός μαθητών: 6.

 

ΠΕΜΠΤΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΤΣΙ". Από 20.00 έως 21.30. Διδάσκει ο Διεθνής Μαιτρ ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ. Απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός μαθητών: 6.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ". Από 21.00 έως 22.30. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ) "ΕΥΦΡΩΝ". Από 11.00 έως 12.00.

ΤΡΙΤΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ) "ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ". Από 11.00 έως 12.00.

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ) "ΑΡΗΣ". Από 11.00 έως 12.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

Σημείωση: Οι ενήλικοι μπορούν να παρακολουθούν και τα Τμήματα Ημιπροχωρημένων-Προχωρημένων της Τετάρτης και του Σαββάτου.

 

ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ: ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ "ΚΑΪΣΣΑ". Από 17.00 έως 19.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΕΣΧΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ: Από 20.30 έως 22.30.

ΤΡΙΤΗ: Από 19.30 έως 21.30.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Από 21.00 έως 22.30.

ΚΥΡΙΑΚΗ: Από 19.00 έως 21.00.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ (ΜΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ) "ΕΥΦΡΩΝ". Από 11.00 έως 12.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "ΕΥΖΗΝ". Από 16.30 έως 18.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ. Απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός μαθητών: 5.

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "ΝΙΜΤΣΟΒΙΤΣ" (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ:). Από 18.00 έως 19.00Λεπτομέρειες θα καθοριστούν λίαν συντόμως. Βλ. επίσης σημείωση στο τέλος. Διδάσκει ο FIDE master ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΖΟΥΜΠΑΣ.

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΕΣΧΗΣ. Από 20.30 έως 22.30.

 

ΤΡΙΤΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ) "ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ". Από 11.00 έως 12.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

ΤΡΙΤΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ". Από 17.00 έως 19.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ. Απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός μαθητών: 6.

ΤΡΙΤΗ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΕΣΧΗΣ. Από 19.30 έως 21.30.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ) "ΑΡΗΣ". Από 11.00 έως 12.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Τμήμα «ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ» από 17.00 έως 17.30. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΑΞΕΩΣ. Τμήμα «ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ» από 17.30 έως 18.30. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΗΜΙΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ – ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ. Τμήμα «ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ»: 18.30 – 20.00 με έμφαση στην ύλη των Ημιπροχωρημένων. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.  Σημείωση: Το Τμήμα αυτό μπορούν να το παρακολουθούν και ενήλικοι.

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "ΣΩΚΡΑΤΗΣ". Από 20.00 έως 21.30. Διδάσκει ο FIDE master ΣΤΑΘΗΣ ΓΑΖΗΣ. Απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός μαθητών: 6.

 

ΠΕΜΠΤΗ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΤΣΙ". Από 20.00 έως 21.30. Διδάσκει ο Διεθνής Μαιτρ ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ. Απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός μαθητών: 6.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΕΣΧΗΣ. Από 21.00 έως 22.30.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Τμήμα «ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ» από 18.00 – 18.30. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΑΞΕΩΣ. Τμήμα «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ» από 18.30 – 19.30. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΗΜΙΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ – ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ. Τμήμα «ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ»: 19.30 – 21.00 με έμφαση στην ύλη των Προχωρημένων. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ. Σημείωση: Το Τμήμα αυτό μπορούν να το παρακολουθούν και ενήλικοι.

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ "ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ". Από 21.00 έως 22.30. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ. Σημείωση: Το Τμήμα αυτό μπορούν να το παρακολουθούν και ενήλικοι.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ: ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ "ΚΑΪΣΣΑ". Από 17.00 έως 19.00. Διδάσκει ο Δάσκαλος Σκακιού ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ. Απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός μαθητριών: 8.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΕΣΧΗΣ. Από 19.00 έως 21.00.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ

 

Αρχαρίων:

            Δικαίωμα συμμετοχής έχει όποιος έχει εγγραφεί, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την έκδοση Δελτίου Αθλητή και Κάρτας Υγείας Αθλητή, έχει προπληρώσει τη συνδρομή του μήνα και ξεκινά τα μαθήματα σκακιού εφέτος ή, αν κατά την προηγούμενη χρονιά ήταν μαθητής του Τμήματος Αρχαρίων, αλλά επιθυμεί, με την προτροπή ή έγκριση του Ομίλου, να παρακολουθήσει και φέτος το ίδιο Τμήμα.

 

Ημιπροχωρημένων:

            Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε μαθητής που έχει παρακολουθήσει το περυσινό Τμήμα Αρχαρίων ή Ημιπροχωρημένων, έχει Δελτίο Αθλητού στον Όμιλο και Κάρτα Υγείας και, επίσης, κάθε μαθητής που έχει την έγκριση του Προέδρου του Ομίλου, ενδεχομένως κατόπιν σχετικής εξετάσεως για την αξιολόγηση του επιπέδου του, ενώ οπωσδήποτε, θα πρέπει να έχει εγγραφεί και να έχει προπληρώσει τη συνδρομή του μήνα.

 

Προχωρημένων-Ενηλίκων:

            Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε μαθητής που έχει παρακολουθήσει το περυσινό Τμήμα Ημιπροχωρημένων ή Προχωρημένων, έχει Δελτίο Αθλητού στον Όμιλο και Κάρτα Υγείας και, επίσης, κάθε μαθητής που έχει την έγκριση του Προέδρου του Ομίλου, ενδεχομένως κατόπιν σχετικής εξετάσεως για την αξιολόγηση του επιπέδου του, ενώ οπωσδήποτε, θα πρέπει να έχει εγγραφεί και να έχει προπληρώσει τη συνδρομή του μήνα.

 

Επιλέκτων:

            Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε μαθητής ο οποίος είχε παρακολουθήσει την προηγούμενη χρονιά τουλάχιστον ένα από τα τμήματα του Βασικού Κορμού Ημιπροχωρημένων ή Προχωρημένων ή Επιλέκτων, έχει περάσει επιτυχώς από τη δοκιμασία επιλογής η οποία ενδεχομένως να έχει καθοριστεί για το συγκεκριμένο τμήμα (και η οποία θα είναι διαφορετική για κάθε τμήμα), έχει Δελτίο Αθλητού στον Όμιλο και έχει εγγραφεί και έχει προπληρώσει τη συνδρομή του μήνα.

            Σχετικά με τη δοκιμασία επιλογής θα πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή θεσμοθετείται με μοναδικό σκοπό να ανεβάσει το επίπεδο των μαθητών, να επιτύχει τη σημαντική γι’ αυτές τις περιπτώσεις ομοιογένεια του Τμήματος και, τέλος, να επισημάνει και να εγγυηθεί την αξιοπιστία και την ποιότητα των μαθημάτων του συγκεκριμένου τμήματος.

            Η δοκιμασία αυτή μπορεί να περιλαμβάνει είτε γραπτά «τεστ» είτε πρακτική εξέταση επί ή εκτός της σκακιέρας είτε συνδυασμό αυτών, με τρόπο ώστε ο υπεύθυνος εκπαιδευτής να αξιολογήσει σωστά τους μαθητές, προκειμένου να συνθέσει ένα τμήμα με μαθητές ανωτάτου μεν, του ιδίου δε, επιπέδου, και να αποφύγει τη σύνθεση Τμήματος πολλαπλών επιπέδων ή ταχυτήτων, δηλαδή Τμήματος κατ’ επίφαση Επιλέκτων.

            Η αξιολόγηση των μαθητών θα είναι συνεχής και θα ξεκινήσει από το πρώτο μάθημα, ενώ, σε περίπτωση γραπτής δοκιμασίας, η ημερομηνία διεξαγωγής αυτής θα ανακοινωθεί εγκαίρως από τον υπεύθυνο εκπαιδευτή, κατά τρόπον ώστε η τελική επιλογή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

            Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να προκύψει Τμήμα απολύτως ομοιογενές, ο υπεύθυνος εκπαιδευτής είναι υποχρεωμένος, με βάση αφενός τη λογική της Αριστείας, αφετέρου, ως εξαίρεση όπου δεν είναι δυνατόν να γίνει αλλιώς, τις ανάγκες του οικογενειακού προγραμματισμού των μαθητών, να διαμορφώσει το σύστημα διδασκαλίας κατά τρόπον εποικοδομητικό για όλους και που οπωσδήποτε δε θα είναι τροχοπέδη για την απρόσκοπτη πρόοδο των μαθητών που επιδεικνύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

 

            Όπως στην προηγούμενη ενότητα, κατά περίπτωση.

 

ΑΓΩΝΕΣ

 

Ομαδικοί Διασυλλογικοί Αγώνες: Κυριακή πρωί εντός ή εκτός έδρας.

Ατομικοί Αγώνες Προπόνησης στον Όμιλο: Κυριακή πρωί ή απόγευμα, (σύστημα κυκλικό ή Ελβετικό ή Ματς ανά δύο, Σύστημα «Σεβενίγκεν», κ.τ.λ.).

Διάφορα Ατομικά Τουρνουά άλλων διοργανωτών.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

            Πλέον της καθαρά σκακιστικής εκπαιδεύσεως οι μαθητές της Σκακιστικής μας Ακαδημίας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και να επωφεληθούν από τις Πολιτιστικές, Λογοτεχνικές και Φυσιολατρικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει ή οργανώνει ο Όμιλός μας, κυρίως δε να κερδίσουν ηθικά από τα μαθήματα ήθους και ζωής τα οποία χαρακτηρίζουν το Εκπαιδευτικό και Παιδαγωγικό μας έργο, ενώ δε θα τους λείψουν και οι ευκαιρίες να καταξιωθούν και αγωνιστικά, ακολουθώντας το παράδειγμα κάποιων απ’ την πληθώρα των πρωταθλητών μας στο δρόμο προς την κορυφή της επιτυχίας.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 

            Θα ήταν ευχής έργο αν είχαμε όλες τις δηλώσεις συμμετοχής το δυνατόν συντομότερο, αν είναι δυνατόν από τώρα, στο e-mail: panioan@otenet.gr και αν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ξεκίναγαν την προπόνηση από τις 7/9/19.

            Για πληροφορίες στον Πρόεδρο του Ομίλου, Ιωάννη Παναγάκο, τηλ. 210-65.24.094, 690-65.83.797, καθώς και στην Ιστοσελίδα του Ομίλου στη διεύθυνση: https://a-p-o-aigli-papagoy1.webnode.gr/. Επίσης μπορείτε να ζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στην ηλεκτρονική διεύθυνση panioan@otenet.gr

            Σχετικό video (οι μικροί μαθητές του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ στην τηλεόραση): https://www.youtube.com/watch?v=4qLgdKAXbOo.

 

            Επισυνάπτονται:

            -           Φόρμα Δηλώσεως συμμετοχής.

            -           Σχετική Βιβλιογραφία:

                        -           Απόσπασμα από την υπ’ Αριθμ. Πρωτοκόλλου: 63859/Γ1 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία εντάσσεται το σκάκι στο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.

                        -           Απόσπασμα από το Άρθρο 34 του Νόμου 2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄), όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Άρθρο 38 του Νόμου Ν. 4115/2013, το οποίο προβλέπει διάφορες πριμοδοτήσεις για την εισαγωγή στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των μαθητών οι οποίοι διακρίνονται σε αγώνες, όπως εισαγωγή χωρίς εξετάσεις στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. κ.λ.π.

                        -           Απόσπασμα διάλεξης του Ιωάννη Παναγάκου για τα Αποτελέσματα των Επιστημονικών Ερευνών που τεκμηριώνουν τη Εκπαιδευτική Αξία του Σκακιού.

                        -           Λίγα λόγια για τον Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ.

                        -           Απόσπασμα από το Καταστατικό του Ομίλου.

                        -           Απόσπασμα από αφιέρωμα στον Όμιλό μας της εφημερίδας ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

                        -           Απόσπασμα από ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Όμιλό μας της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

                        -           Απόσπασμα από ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Όμιλό μας της εφημερίδας ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ).

                        -           Συνοπτικό Ενημερωτικό για τον Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ

 

            Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

            Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                                                                                                                           Ο Πρόεδρος

 

             Κωνσταντίνος Βάθης                                                                                                                                                                                     Ιωάννης Παναγάκος

ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

(στην ηλεκτρονική διεύθυνση: panioan@otenet.gr (προτιμητέο) ή, εναλλακτικά, στους αρ. τηλ. 210-65.24.094, 690-65.83.797, ή, επίσης, στην αίθουσα προπονήσεων κατά τις παραπάνω ημέρες και ώρες Προπόνησης).

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:        ……………………………    ΤΑΞΗ: …………        ΣΧΟΛΕΙΟ:     …………

ΤΗΛ.   …………………..…………..            ΓΝΩΣΕΙΣ:      ..……........…(π.χ. Αρχάριος, Προχωρημένος, κ.τ.λ.)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ηλεκτρονική: .........................................                   Ταχυδρομική: .......................................

            Ποιό Τμήμα σας ενδιαφέρει; ………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

            Απόσπασμα από την υπ’ Αριθμ. Πρωτοκόλλου: 63859/Γ1 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία εντάσσεται το σκάκι στο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων: «[…] Η ένταξη του σκακιού ως δημιουργική/ παιδαγωγική δραστηριότητα μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, στην Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξη με μία (1) ώρα την εβδομάδα […]».

 

            Απόσπασμα από το Άρθρο 34 του Νόμου 2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄), όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Άρθρο 38 του Νόμου Ν. 4115/2013, το οποίο προβλέπει διάφορες πριμοδοτήσεις για την εισαγωγή στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των μαθητών οι οποίοι διακρίνονται σε αγώνες, όπως εισαγωγή χωρίς εξετάσεις στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. κ.λ.π.: «Αθλητές που κατακτούν 1η έως 8η νίκη θέση σε χειμερινούς ή θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ή 1η έως 8η νίκη σε παγκόσμιο ή πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών ή που επιτυγχάνουν ή ισοφαρίζουν παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή επίδοση ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων εισάγονται σε οποιοδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της προτίμησής τους και εγγράφονται σε αυτό καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων που ορίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις ή πριμοδοτούνται με ορισμένο αριθμό μορίων, ανάλογα με την επιτυχία τους. […]. Για 1η νίκη σε πανελλήνιους αγώνες παρέχεται προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 10% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Για 2η νίκη σε πανελλήνιους αγώνες παρέχεται […]».

 

            Απόσπασμα διάλεξης του Ιωάννη Παναγάκου για τα Αποτελέσματα των Επιστημονικών Ερευνών που τεκμηριώνουν τη Εκπαιδευτική Αξία του Σκακιού: «[…] Σε άλλη έρευνα οι ερευνητές χώρισαν μαθητές τεσσάρων ετών σε διάφορες ομάδες. Στη μια ομάδα τα παιδιά μάθαιναν και έπαιζαν σκάκι, ενώ στις άλλες τα παιδιά διδάχθηκαν και ασχολήθηκαν με διάφορες άλλες δραστηριότητες, μία ξεχωριστή για κάθε ομάδα, όπως π.χ. με υπολογιστές. Η έρευνα διήρκεσε 32 εβδομάδες. Έπειτα μετρήθηκαν οι επιδόσεις δημιουργικότητας, εφευρετικότητας και κρίσιμων αποφάσεων για κάθε ομάδα. Τα παιδιά της ομάδας του σκακιού είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ των κρίσιμων αποφάσεων και σε αυτά της δημιουργικότητας, αλλά εκεί που ήταν κατά πολύ ανώτερα ήταν τα τεστ εφευρετικότητας. Το σκάκι, τους εκτόξευσε την εφευρετικότητα στα ύψη! […] Πολυάριθμες μελέτες σε Ρωσία, Κίνα, Η.Π.Α. και αλλού έχουν σχεδόν αποδείξει ότι η ικανότητα κάποιου να συγκεντρώνεται σε κάτι, ενισχύεται σημαντικά εάν παίζει σκάκι τακτικά. Αυτό συμβαίνει γιατί με τη σκακιστική σκέψη αναπτύσσονται οι δενδρίτες των νευρώνων του εγκεφάλου, γεγονός το οποίο είναι και ο βασικός λόγος στον οποίο οφείλονται όλες οι υπόλοιπες ωφέλειες. Οι δενδρίτες είναι μικρές διακλαδιζόμενες προεξοχές που βρίσκονται στην άκρη των νευρώνων του εγκεφάλου. Ο κάθε νευρώνας έχει πολλούς δενδρίτες με πολλές διακλαδώσεις στην άκρη του. Οι δενδρίτες είναι εξαιρετικά σημαντικοί καθώς αποτελούν το μέσο με το οποίο ο νευρώνας προσλαμβάνει σήματα. Είναι με λίγα λόγια το μέσο με το οποίο σκεφτόμαστε και όσο περισσότεροι υπάρχουν τόσο καλύτερα και γρηγορότερα γίνεται η διαδικασία μεταβίβασης των μηνυμάτων μέσα στον εγκέφαλο. Το να παίζει κάποιος σκάκι τακτικά, κάνει τους δενδρίτες να πληθαίνουν και να αναπτύσσονται. […] Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «The New England Journal of Medicine» βρήκε ότι τα άτομα που ασχολούνται με επιτραπέζια στρατηγικά παιχνίδια και ιδιαίτερα με το σκάκι, έχουν αρκετά μειωμένες πιθανότητες για να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ μετά τα 75 έτη. Ο Δρ. Robert Freidland ισχυρίζεται ότι το σκάκι εξασκεί ιδιαίτερα την φαιά ουσία του εγκεφάλου η οποία συνήθως παραμένει σχετικά αδρανής με αποτέλεσμα ελαττώνεται η ισχύς του. […] Σε μια έρευνα που έγινε στη Βενεζουέλα, διαπιστώθηκε ότι η συστηματική διδασκαλία του σκακιού επιταχύνει την άνοδο του δείκτη νοημοσύνης σε παιδιά ηλικίας δημοτικού. Μετά από αυτή την έρευνα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εισήγαγε το σκάκι ως μάθημα σε όλα τα σχολεία της χώρας, από τη σχολική χρονιά 1988-89 […] Σύμφωνα με τον καθηγητή FRANK, (1974), σε μια έρευνα που έγινε στο Ζαΐρ, μεταξύ δύο ομάδων παιδιών εκ των οποίων μία διδάχθηκε σκάκι, και η άλλη όχι, διαπιστώθηκε, ότι τα παιδιά της ομάδας του σκακιού παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στα μαθηματικά και στη γλωσσική ευχέρεια, σε σχέση με τα παιδιά της άλλης ομάδας. […]».

 

            Λίγα Λόγια Για Τον Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ:

            Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ είναι Αθλητικό Σωματείο εγκεκριμένο από τη Γ.Γ.Α. και ανήκει στη δύναμη της Ε.Σ.Ο. και της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

            Ιδρύθηκε το 1997 και, σύμφωνα με το Καταστατικό του, πέραν από τη διδασκαλία και ανάπτυξη του σκακιού, έχει ως σκοπό την Πνευματική και Ηθική ανάπτυξη των μελών του και ιδιαίτερα των παιδιών πράγμα το οποίο το πετυχαίνει με τη σύμφωνη και επικροτούσα γνώμη των γονέων, όπως φαίνεται και στο παρακάτω απόσπασμα από το Βιβλίο Εντυπώσεων όπου οι γονείς γράφουν τη γνώμη, τις προτάσεις ή τα παράπονά τους για τα μαθήματα του Ομίλου: «[…] Διότι δεν εστιάζετε τη διδασκαλία σας μόνο στο σκάκι αλλά και στην καλλιέργεια της ψυχικής και πνευματικής υγείας των παιδιών, αφού τα νουθετείτε και τα "προβληματίζετε" με τις τόσο όμορφες ιστορίες, παροιμίες, παρομοιώσεις αλλά αλήθειες από τη ζωή, που κάθε φορά όταν αυτές λέγονται "κουμπώνουν" στη στιγμή που τα παιδιά μπορούν να το αντιληφθούν […]».

            Στον αγωνιστικό τομέα, ο Όμιλός έχει αναδείξει στις μικρές ηλικίες πολλούς πρωταθλητές Ελλάδος (περί τους 10) και πάμπολλους πρωταθλητές Αττικής (περί τους 50), σε ατομικό επίπεδο, ενώ σε ομαδικό φέτος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής και, στις μικρές επίσης ηλικίες, πρωταγωνιστεί στις ομαδικές διοργανώσεις της Αττικής, όπου τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει ένα Χρυσό και ένα Αργυρό στο Ομαδικό Παμπαίδων κάτω των δέκα ετών, δύο Χάλκινα στο Ομαδικό Παμπαίδων κάτω των δώδεκα ετών, και, εφέτος ένα Χρυσό, στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων κάτω των οκτώ και ένα χάλκινο στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων κάτω των 16.

            Τα μαθήματα Σκακιού της Σκακιστικής μας Ακαδημίας για τους μαθητές που διαμένουν στον Παπάγο και στον Χολαργό, και όχι μόνο, είναι κατά βάση δωρεάν, προσφορά του Προέδρου του Δ.Σ. του Ομίλου Ιωάννη Παναγάκου και των συνεργατών του και παραδίδονται στο χώρο που μας διέθεσε ευγενικά ο Δ.Ο.Π.Α.Π.

            Για πληροφορίες στον Πρόεδρο του Ομίλου, Ιωάννη Παναγάκο, τηλ. 210-65.24.094, 690-65.83.797.

 

            Απόσπασμα από το Καταστατικό του Ομίλου:

[…]      «1.                   Σκοπός του Σωματείου είναι:

                                    α.                     Η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του Σωματείου για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

                                    β.                     Η πνευματική, σωματική και πολιτιστική καλλιέργεια και άσκηση των μελών του, καθώς και η μεταξύ τους ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, ευγενούς άμιλλας και φιλικών σχέσεων.

                                    γ.                     Η προσέλκυση των νέων σε δραστηριότητες πνευματικού, πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, και η θωράκιση και η προστασία τους από τη μάστιγα των ναρκωτικών, το χουλιγκανισμό, τη βία και τα τυχερά παιγνίδια.

                                    δ.                     Η καλλιέργεια του Ιδεώδους του Ολυμπιακού Πνεύματος και των Αξιών της Ελληνοχριστιανικής Παιδείας και Παράδοσης.» […]

 

            Απόσπασμα από αφιέρωμα στον Όμιλό μας, της εφημερίδας ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 5/8/12 «Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ είναι Αθλητικό Σωματείο εγκεκριμένο από τη Γ.Γ.Α. και ανήκει στη δύναμη της Ε.Σ.Ο. και της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. Ιδρύθηκε το 1997 και, σύμφωνα με το Καταστατικό του, πέραν από τη διδασκαλία και ανάπτυξη του σκακιού, έχει ως κύριο μέλημα την ανάπτυξη υγειών και ηθικών χαρακτήρων μέσα από την καλλιέργεια του Ιδεώδους του Ολυμπιακού Πνεύματος και του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ. Αυτό αντανακλάται, όχι, μόνο, στα μάτια και στο φρόνημα των μαθητών του, αλλά και στις γνώμες των γονέων, όπως αυτές προκύπτουν απ’ ό,τι γράφουν στο βιβλίο εντυπώσεων του Ομίλου, όπως, για παράδειγμα «με αφορμή το σκάκι, διδάσκει τα παιδιά να σκέπτονται και να φέρονται με τιμή και αξιοπρέπεια, να χάνουν και να προχωρούν, να τηρούν όρους, νόμους και συμφωνίες. Διδάσκει, δηλαδή, πολλά από αυτά που το Σχολείο "ξέχασε" τα τελευταία χρόνια» ή «Όπως ο τεχνίτης σμιλεύει στην πέτρα τα αριστουργήματα της τέχνης του, έτσι και ο αγαπημένος δάσκαλος σμιλεύει στον χώρο του συλλόγου, αλλά και σε κάθε ευκαιρία, χαρακτήρες. Με το ήθος, τις γνώσεις και τις συμβουλές του διδάσκει πολύ περισσότερα από τεχνικές επικρατήσεως στην ασπρόμαυρη σκακιέρα… όχι μόνο τις γνώσεις του στο σκάκι, αλλά κυρίως, μαθήματα ζωής. […]».

 

            Απόσπασμα από ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Όμιλό μας, της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ στο φύλλο της 1/11/08: «[… Καλλιεργούν τις πνευματικές τους ικανότητες. Έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση και οξυμένη κρίση. Μαθαίνουν να δέχονται την ήττα. Αναπτύσσουν το "ευ αγωνίζεσθαι". Σμιλεύουν τον χαρακτήρα τους. Είναι μικροί μαθητές που διδάσκονται σκάκι στον ελεύθερο χρόνο τους […]».

 

            Απόσπασμα από ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Όμιλό μας, της εφημερίδας ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στο τεύχος 44 (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2008): «[…] Ο εμπνευστής και πρόεδρος του αθλητικού πολιτιστικού ομίλου "ΑΙΓΛΗ" Παπάγου, η οποία, από το 1997, με πρωτεργάτη τον κ. Γιάννη Παναγάκο διδάσκει στα παιδιά τους κανόνες του σκακιού και όχι μόνο. […] Με το σκάκι τα παιδιά διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους και μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους. Συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η αυτοσυγκέντρωση, η κριτική σκάψη, η προνοητικότητα και η φαντασία. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, τα παιδιά που ασχολούνται με το σκάκι παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στα μαθηματικά και στη γλωσσική ευχέρεια.».

 

            Σχετικό video (οι μικροί μαθητές του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ στην τηλεόραση): http://www.youtube.com/watch?v=4qLgdKAXbOo

 

            Ηλεκτρονική διεύθυνση:

aiglipapagou.net ή http://a-p-o-aigli-papagoy1.webnode.gr/.

 

          ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ

 

            Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ Ιδρύθηκε το 1997 και είναι Αθλητικό Σωματείο εγκεκριμένο από τη Γ.Γ.Α. και ανήκει στη δύναμη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και της Ενώσεως Σκακιστικών Σωματείων Νομού Ατγτικής.

            Στον αγωνιστικό τομέα, ο Όμιλός έχει αναδείξει στις μικρές ηλικίες πολλούς πρωταθλητές Ελλάδος (περί τους 10) και πάμπολλους πρωταθλητές Αττικής (περί τους 50), σε ατομικό επίπεδο, ενώ σε ομαδικό, στις μικρές ηλικίες, πρωταγωνιστεί στις ομαδικές διοργανώσεις της Αττικής, όπου τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει ένα Χρυσό και ένα Αργυρό στο Ομαδικό Παμπαίδων κάτω των δέκα ετών, δύο Χάλκινα στο Ομαδικό Παμπαίδων κάτω των δώδεκα ετών, ένα Χάλκινο στο Ομαδικό Παίδων κάτω των 16 ετών και ένα Χρυσό, στο Ομαδικό Παμπαίδων κάτω των οκτώ.

            Τέλος, στο φετινό Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα, ανέδειξε δύο Πρωταθλήτριες Ελλάδος, στα Νήπια και στην Γ΄ Γυμνασίου.

            Τα μαθήματα Σκακιού της Σκακιστικής μας Ακαδημίας είναι κατά βάση δωρεάν, προσφορά του Προέδρου του Δ.Σ. του Ομίλου Ιωάννη Παναγάκου και των συνεργατών του και παραδίδονται στο χώρο που μας διέθεσε ευγενικά ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.