ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ (15/9/2023)

2023-09-16 13:01

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ

 

            Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ Ιδρύθηκε το 1996 και είναι Αθλητικό Σωματείο εγκεκριμένο από τη Γ.Γ.Α. και ανήκει στη δύναμη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και της Ενώσεως Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής.

 

            Σύμφωνα με το Καταστατικό του, πέραν από τη διδασκαλία και ανάπτυξη του σκακιού, έχει ως κύριο μέλημα την ανάπτυξη υγειών και ηθικών χαρακτήρων μέσα από την καλλιέργεια του Ιδεώδους του Ολυμπιακού Πνεύματος και του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ. Αυτό αντανακλάται, όχι, μόνο, στα μάτια και στο φρόνημα των μαθητών του, αλλά και στις γνώμες των γονέων, όπως αυτές προκύπτουν απ’ ό,τι γράφουν οι γονείς στο βιβλίο εντυπώσεων του Ομίλου, (μέχρι και τις αρχές του 2020, οπότε λόγω κορωνοϊού ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του και θα ξαναρχίσει εντός των ημερών), όπως, για παράδειγμα «με αφορμή το σκάκι, διδάσκει τα παιδιά να σκέπτονται και να φέρονται με τιμή και αξιοπρέπεια, να χάνουν και να προχωρούν, να τηρούν όρους, νόμους και συμφωνίες. Διδάσκει, δηλαδή, πολλά από αυτά που το Σχολείο "ξέχασε" τα τελευταία χρόνια» ή «Όπως ο τεχνίτης σμιλεύει στην πέτρα τα αριστουργήματα της τέχνης του, έτσι και ο αγαπημένος δάσκαλος σμιλεύει στον χώρο του συλλόγου, αλλά και σε κάθε ευκαιρία, χαρακτήρες. Με το ήθος, τις γνώσεις και τις συμβουλές του διδάσκει πολύ περισσότερα από τεχνικές επικρατήσεως στην ασπρόμαυρη σκακιέρα… όχι μόνο τις γνώσεις του στο σκάκι, αλλά κυρίως, μαθήματα ζωής».

 

            Στον αγωνιστικό τομέα, ο Όμιλός έχει αναδείξει στις μικρές ηλικίες πολλούς πρωταθλητές Ελλάδος (περί τους 20) και πάμπολλους πρωταθλητές Αττικής (περί τους 50), σε ατομικό επίπεδο, ενώ σε ομαδικό, στις μικρές ηλικίες, πρωταγωνιστεί στις ομαδικές διοργανώσεις της Αττικής, όπου τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει δύο Χρυσά και ένα Αργυρό στο Ομαδικό Παμπαίδων κάτω των δέκα ετών, τρία Χάλκινα στο Ομαδικό Παμπαίδων κάτω των δώδεκα ετών, ένα Χάλκινο στο Ομαδικό Παίδων κάτω των 16 ετών και ένα Χρυσό, στο Ομαδικό Παμπαίδων κάτω των οκτώ. Τέλος, κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο επέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του, και μία από τις μεγαλύτερες του ελληνικού σκακιού, αφού η, από την τρυφερή ηλικία του νηπιαγωγείου εννιάχρονη σκακίστριά του (και πρωταθλήτρια Ελλάδας κάθε χρόνο μέχρι τότε) ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ, κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκορασίδων κάτω των δέκα ετών, τον Νοέμβριο του 2022. Σημείωση: Δυστυχώς, την πλειάδα των πρωταθλητών που έχουμε αναδείξει την εκμεταλλεύονται άλλα, ισχυρά οικονομικώς σωματεία τα οποία δια της προσφοράς πολλών διευκολύνσεων και υποτροφιών στους μικρούς πρωταθλητές μας, καταφέρνουν να τους πάρουν με μεταγραφή, πρόβλημα που προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να επιλύσουμε.

 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://a-p-o-aigli-papagoy1.webnode.gr/ ή aiglipapagou.net

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ: https://www.youtube.com/watch?v=4qLgdKAXbOo

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ: ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 90 ΠΑΠΑΓΟΣ

(ΚΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤ. ΚΟΙΝΟΤ. ΠΑΠΑΓΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΥΠΟΓΕΙΟ-1)

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

 

            α. ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ: Σταθμός Εθνικής Άμυνας Κύπρου Κυκλικός Κόμβος ‚ (Αριστερά) 8ης Μεραρχίας ‚ (Δεξιά) Κορυτσάς (Αριστερά) Στρατάρχου Παπάγου ‚ (Δεξιά) Αναστάσεως 90.

            β. ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ: Φανάρι Παπάγου Πίνδου (Αριστερά) Αργυροκάστρου (Δεξιά) Εθνικής Αμύνης(Αριστερά) Αναστάσεως 90.

            γ. ΑΠΟ ΧΟΛΑΡΓΟ: Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού 25ης Μαρτίου (Αριστερά) Αναστάσεως 90.

            δ. ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ: Αττικής Οδός ‚ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 90.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ:

ΒΛΑΧΑΒΑ 19, 156 69 ΠΑΠΑΓΟΣ ΤΗΛ. – FAX: 210-65.24.094, 693-65.24.094, e-mail: panioan@otenet.gr

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Στην Ιστοσελίδα του Ομίλου και στον Πρόεδρο του Ομίλου Ιωάννη Παναγάκο, Βλαχάβα 19, 156 69 ΠΑΠΑΓΟΣ. ΤΗΛ: 210 - 65.24.094, 690-65.83.797, e-mail: panioan@otenet.gr.